Bisikletli Gezgin Aile, Yaz Tatilini Kuzey Avrupa'da Pedal Çevirerek Geçirdi - Son Dakika
Yerel

Bisikletli Gezgin Aile, Yaz Tatilini Kuzey Avrupa'da Pedal Çevirerek Geçirdi

İznik'te yaşayan öğretmen çift, 2005 yılından bu yana her yaz bisikletle ülke ülke dolaşıyor İnci ve Soner Sarıhan çifti, 4 yaşındaki oğullarıyla geçen yaz tatilinde Kuzey Avrupa ve İskandinav Yarımadası'nı gezdi

21.09.2013 17:19

İznik ilçesinde yaşayan ve 7 yıldır yaz tatillerinde bisikletleriyle ülke ülke gezen öğretmen çift, geçen yaz aylarını, 4 yaşındaki oğullarıyla Kuzey Avrupa ve İskandinav Yarımadası'nda geçirdi.

Sınıf öğretmeni İnci Sarıhan ve eşi sosyal bilgiler öğretmeni Soner Sarıhan, Bursa Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu tarafından bisiklet meraklılarının katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yolda Büyümek" adlı söyleşide, gezileri hakkında bilgi verdi.

İnci Sarıhan, söyleşide yaptığı konuşmada, bisikletle seyahat etmeye 2005'te Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi illerinden başladıklarını bildirdi.

Bu coğrafyada öğretici ve heyecan verici bir yolculuk süreci geçirdiklerini belirten Sarıhan, "2006'da da Karadeniz Bölgesi turu yaptık. Ardından hedefimizde hayallerimizi süsleyen Hindistan vardı. 2007'de İran'dan yola çıktık, Pakistan'a vardık. 54 günlük bu seyahati Tac Mahal'de sonlandırdık" dedi.

Sarıhan, 2008'de Almanya'dan yola çıkarak Hollanda, Belçika, Fransa'yı gezdiklerini ve tuttukları günlüklerden hareketle bu geziye ilişkin "Pedalımda 5 Ülke" adlı kitap yazıp bastırdıklarını anlattı.

En büyük hayalleri; Güney Afrika'da pedal çevirmek

Soner Sarıhan ise 2009'da dünyaya gelen oğulları Tibet Çınar'ın, ilk bisiklet yolculuğuna 22 aylıkken çıktığı bilgisini verdi.

Onu yollarda doğayla iç içe büyüttüklerini vurgulayan Sarıhan, "Her yaz bir rota belirliyoruz. 2011'de Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti turu yaptık. 2012'de yaptığımız yolculuk 3 bin 660 kilometreydi ve 56 gün sürdü. Bu yıl da Hamburg'dan başlayıp Danimarka, İsveç, Norveç ve Finlandiya'ya gittik" diye konuştu.

Seyahate çıkmadan gidecekleri rotayı araştırdıklarını ve birkaç gün evlerinin bahçelerinde kurdukları çadırda yaşayarak yolculuğa hazırlandıklarını dile getiren Sarıhan, bisikleti bir kültür haline getirerek herkese sevdirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Sarıhan, en büyük hayallerinin Güney Afrika'da pedal çevirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Gezgin çift, söyleşinin ardından "Pedalımda 5 Ülke" adlı kitaplarını imzaladı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bisikletli Gezgin Aile, Yaz Tatilini Kuzey Avrupa'da Pedal Çevirerek Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement