Bitlis'in Çehresi Değişecek" - Son Dakika
Güncel

Bitlis'in Çehresi Değişecek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis'in çehresini değiştirecek Bitlis Dere Üstü Islah Projesinde sona yaklaşıldığını belirterek, "Bu dönüşüm ile birlikte Bitlis'in çehresi değişecek.

06.06.2018 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis'in çehresini değiştirecek Bitlis Dere Üstü Islah Projesinde sona yaklaşıldığını belirterek, "Bu dönüşüm ile birlikte Bitlis'in çehresi değişecek." ifadelerini kullandı.

Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, Bitlis Dere Üstü Islah Projesinde sona yaklaşıldığını bildirdi.

Şehrin tarihi güzelliklerinin yıllardır çarpık ve plansız yapılaşma sonucu görünmez hale geldiğini ifade eden Demiröz, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın destekleriyle, Orman ve Su İşleri, Çevre ve Şehircilik, Kalkınma ve Maliye bakanlarımızla yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde projenin hayata geçmesi hususunda önemli bir aşamaya gelmiş olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Demiröz, DSİ'nin çalışmaları sonucunda tespit edilen 100 milyon lira kamulaştırma bedeli için ihtiyaç duyulan kaynağın, Kalkınma Bakanlığının onayı ile Maliye Bakanlığınca tahsis edildiğini belirterek, "Bu kaynakla projenin en önemli ayağı olan finans sorunu da çözülmüş oluyor. Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Kalkınma Bakanlığı'na talebini dün itibariyle gönderdi." bilgisini verdi.

Kısa bir süre içinde başlayacak projenin Bitlis'in geleceği açısından devrim niteliğinde önemli bir adım olacağına dikkati çeken Demiröz, şunları kaydetti:

"Bu dönüşüm ile birlikte Bitlis'in çehresi değişecek. Şehrin tarihi dokusu ön plana çıkacak. Bu da hem turizme hem de kentin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Bitlis turizm açısından cazibe merkezi haline gelecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bu adımı atarken bize destek olan, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'in Çehresi Değişecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement