BM Genel Sekreteri Guterres uyardı: İnsanlık doğaya savaş açtı, bu intihardır - Son Dakika
Dünya

BM Genel Sekreteri Guterres uyardı: İnsanlık doğaya savaş açtı, bu intihardır

BM Genel Sekreteri Guterres uyardı: İnsanlık doğaya savaş açtı, bu intihardır

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, insanlığın doğaya savaş açtığını ve geleceğin tehlike altına olduğunu belirterek, "Bu intihardır. Doğa her zaman karşılık verir ve bunu şimdiden artan bir güç ve öfkeyle yapıyor" ifadelerini kullandı.

02.12.2020 19:27  Güncelleme: 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, insanlık için geleceğin tehlike altında olduğunu belirterek, insanlığın doğaya verdiği zararları açıkladı.

"BU İNTİHARDIR"

Guterres, "İnsanlık doğayla savaşıyor. Bu intihardır. Doğa her zaman karşılık verir ve bunu şimdiden artan bir güç ve öfkeyle yapıyor. Biyoçeşitlilik çöküyor. Bir milyon türün neslinin tükenme riski var. Ekosistemler gözümüzün önünde yok oluyor. Kaosa doğru inişimizin temelinde insan faaliyetleri var" dedi. Guterres, çöllerin yayılmasının, sulak alanların kaybolmasının, ormanlaşmanın azalmasının ve okyanusların plastikle boğulmuş olmasının insanlığın faaliyetlerinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

"HAVA KİRLİLİĞİ NEDENİYLE YILDA 9 MİLYON İNSAN ÖLÜYOR"

Guterres, "Hava kirliliği yılda 9 milyon insanı öldürüyor, bu da mevcut pandemiden daha fazla" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya BM Genel Sekreteri Guterres uyardı: İnsanlık doğaya savaş açtı, bu intihardır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kürşat: SAYIN SEKRETER DEVE KUŞU GİBİ DEĞİLDE GERÇEKTEN DÜNYAYI MAHVEDEN NÜKLEER BAŞLIKLI FÜZELER ATOM BOMBALARI BİYOLOJİK SİLAHLAR VE BUNLARA SAHİP OLUPTA .....DEVE KUŞU SİYASETİ YAPANLARIDA AÇIKLADA GÖREV YAPTIĞINIZI ANLAYALIM BİZDE ....MÜSLÜMAN KATLİAMLARINDAN BAHSEDİN BİRAZDA AFRİKAYI VE DÜNYAYI SÖMÜRENLERDEN DEĞİL Mİİİİİİİ.......DEVE KUŞU MİSALİ KIÇ AÇIKTA HERZAMAN 0 0 Yanıtla

Advertisement