Bodrum'da Plajlara Mobese - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Plajlara Mobese

Yaşar Anter/bodrum (Muğla), (Dha)

28.03.2007 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)

YAZ aylarında milyonlarca turisti ağırlayan Bodrum ve beldelerinde güvenliği sağlamak için kurulacak mobese sistemi projesinde son aşamaya gelindi. 1.5 milyon dolara malolacak sistemle kent merkezindeki tüm cadde ve sokaklarla ünlü plajların, ayrıca beldelerin 24 saat izleneceği belirtildi.

Yılda bir milyonu yabancı yaklaşık 5 milyon turisti ağırlayan Bodrum'da artan hanutçuluk, hırsızlık ve kapkaç olaylarının önlenebilmesi ve turistlerin huzur içinde tatil yapabilmesi için üç yıldır hazırlanan Bodrum Güvenlik Sistemi'nin turizm sezonu öncesinde hizmete gireceği açıklandı. Muğla Valiliği, Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOYTAV), Bodrum Çarşı Esnafı Derneği (BOÇED), Bodrum Ticaret Odası ve 12 sivil toplum örgütünün desteğiyle hazırlanan Bodrum Güvenlik Sistemi Projesi'yle Bodrum'un girişindeki Torba Kavşağı'ndan itibaren şehir merkezi başta olmak üzere, Bodrum Kalesi önü, İskele Meydanı, Kumbahçe ve Gümbet plajı, liman, marina, pazaryeri, otogar, Barlar Sokağı ve Antik Tiyatro'nun da bulunduğu 135 noktaya Mobese sistemi kurulacağı ve günün 24 saati ilçenin gözaltında tutulacağı belirtildi. Mobese sisteminin 1 milyon dolara malolacağı belirtildi. Kurulacak sistemle inşaat yasağı, çevre ve deniz kirliliği, ören yerlerinin güvenliği, hırsızlık, hanutçuluk ve kapkaç, seyyar satıcılar, gürültü kirliliği, kaçak rehberlerle mücadelenin hızlandırılması, su sporlarının denetlenmesi hedeflendi.

Bodrum'un yaz aylarında en yoğun olduğu bölgelerinden Bitez, Ortakent-Yahşi, Göltürkbükü, Turgutreis Günbatımı ve Yalıkavak Küdür plajlarına da 500 bin dolara mal olacak kameralı sistemin yerleştirileceği bildirildi. BOYTAV Başkanı Mehmet Kocadon ''Bodrum ve yarımadasında son yıllarda acente ve tur operatörlerinden turistlerin hırsızlık, kapkaç, hanutçuluk ve rahatsız edilmekten yakındıklarını öğreniyoruz. Şikayetlerin had safhaya çıkması bizi böyle bir önlem almaya yöneltti. Uluslararası turizm fuarlarına katılıp yaptığımız milyonlarca dolarlık tanıtımın geri dönüşünü sağlamak için ilçemize ve ülkemize güleryüzle gelen turistin huzurlu ve mutlu tatil yapmasını ve aynı şekilde ülkesine dönmesini sağlayacağız. Huzurlu ve mutlu ayrılan turist bizim reklamımızı yapmış olacak. Bir gelen turistin en az üç-beş kez daha gelmesini sağlayacağız'' dedi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, büyük şehirlerden yasadışı rant için bölgeye gelenlere, hırsız ve kapkaççılara karşı, mobese sayesinde daha organize şekilde çalışma imkanı bulacaklarını söyledi. Özden, yazın nüfusu bir milyonu aşan ilçede sınırlı sayıda personelle hizmet verirken mobese ve kameralı sistemle güvenlik güçleri daha organize çalışacak. Bodrum girişinden itibaren uygulamaya konulan taşıt tanıma sistemiyle bu sistem birleştiğinde suçluları anında tespit edeceğiz. İlçede suç işlenme oranı en aza inecek. Esnaf ve işletmeciler de günün 24 saati gözlem altında tutulacakları için hanutçuluk ve turiste kötü muameleye son vermek zorunda kalacak. Sistem sadece turiste değil, Bodrum'da yaşayan, Bodrum'u seven herkese rahat nefes aldıracak'' dedi.

BODRUM'U DÜNYAYA TANITACAK

BOÇED Başkanı Duran Öztürk de kurulacak Mobese ve kameralı sisteme ilave projeyle tanıtım ve para kazanma yoluna gidilebileceğini belirtti. Öztürk şunları söyledi:

''Teknoloji geliştikçe daha geniş kapsamlı düşünmek zorundayız. Asayiş amaçlı kurulacak sistemi geliştirip internet aracılığıyla 24 saat yayın yaparak hem kentimizi tanıtırız, hem de bu internet sayfasına alacağımız ilan ve reklamlarla üç yıl gibi kısa sürede sistem parasını çıkarır ve kazanmaya devam edeceğimiz paraları Bodrum'un tanıtımında kullanabiliriz. Turist kendini emniyette hissederken tatil yapacağı kenti gelmeden önce görmüş ve tanımış olur, rezervasyonunu tatil yapacağı oteli görerek yapabilir. Asayiş için kurulan sistem Bodrum'un dünyaya açılan penceresi olabilir. Bizler esnaf derneği olarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.''

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Plajlara Mobese - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement