Boğaziçi Üniversitesi "Çocuklar İçin Barış Çağrısı" Toplantısı Düzenliyor - Son Dakika
Güncel

Boğaziçi Üniversitesi "Çocuklar İçin Barış Çağrısı" Toplantısı Düzenliyor

"Çocuklar İçin Barış Çağrısı" adıyla düzenlenen toplantı 11 Ocak 2016 Pazartesi Günü, Boğaziçi Üniversitesi BTS Kriton Curi Salonu'nda saat 15;00'da gerçekleşecek.

08.01.2016 10:03

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, sokağa çıkma yasakları nedeniyle, hayatını kaybeden, yaralanan, okula gidemeyen, sokağa çıkamayan çocuklar konusunu ve yapılması gerekenleri tartışmak üzere toplantı düzenliyor.

Toplantıya Koç Üniversitesi'nden Bilge Selçuk, Hümanist Büro'dan Seda Akço Bilen, Boğaziçi Üniversitesi'nden Mine Göl-Güven ve Günizi Kartal katılıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından "Çocuklar İçin Barış Çağrısı" toplantısı için yapılan yazılı açıklamada Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi'nde yaşanan sokağa çıkma yasaklarına değinilerek söz konusu yasakların çocukların yaşamını farklı boyutlarda olumsuz yönde etkilemeye devam etmekte olduğuna dikkat çekildi:

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Çocuğun yaşam, eğitim ve oyun hakkı Türkiye'nin de taraf olduğu uluslararası antlaşmalarla kabul edilmiş, düzenlenmiş ve garanti altına alınmış olduğu halde, bu hak ellerinden alınmıştır.

Çocuklar bahçeye sokağa çıkamamakta, oyun oynayamamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, Cizre ve Silopi'de görev yapan toplam 3000 öğretmene SMS mesajı göndererek 14 Aralık'tan itibaren hizmet içi eğitim almak üzere asıl ikametlerine dönmeleri gerektiğini bildirmiştir. Öğretmensiz kalan 82.255 çocuğun eğitim hakkı ellerinden alınmıştır.

Fakat tüm bu olumsuzlukların içinde en vahimi ve dayanılmazı çocuk ölümleridir. 22 Aralık 2015 itibariyle 44 çocuk hayatını kaybetmiştir ve kayıplar maalesef devam etmektedir.

Çocuk ölümlerini durdurmak, çocuğun oyun ve eğitim haklarını korumak ve sağlamak üzere yetkilileri göreve çağırıyoruz, konuyu tartışmaya açıyoruz. Bu durum bölgedeki çocukları nasıl etkiliyor? Bugün yaşananların yarın etkileri neler olacak? Bu gidişatı durdurmak, tersine çevirmek için neler yapılmalıdır? Eğitimciler, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmen adayları ve öğrenciler olarak bizler neler yapabiliriz? Bu soruları ve ötesini tartışıyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Boğaziçi Üniversitesi 'Çocuklar İçin Barış Çağrısı' Toplantısı Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement