Boğazköy Gürcü Kültür ve Turizm Derneği Açıldı - Son Dakika
Güncel

Boğazköy Gürcü Kültür ve Turizm Derneği Açıldı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Gürcü vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Boğazköy mahallesinde, Boğazköy Gürcü Kültür ve Turizm Derneği açıldı.

27.10.2017 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Gürcü vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Boğazköy mahallesinde, Boğazköy Gürcü Kültür ve Turizm Derneği açıldı.

Açılışta konuşan Boğazköy Gürcü Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Doğan Yılmaz, Türkiye'nin kültür mozaiğinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bu kültür mozaiğini gelecek kuşaklara aktarabilmek için Boğazköy Gürcü Kültür ve Turizm Derneği'ni kurduklarını söyledi.

Açılışa katılan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, "Bizler Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde yaşayan gürcüsüyle, abazasıyla, arnavatuyla, boşnağıyla, çerkeziyle hangi mezhepe hangi etnik kökene sahip olursak olalım Türk milleti olarak, bunu bir zenginlik olarak kabul ediyoruz. Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz. Burada ki kadınlarımızla ve yöneticilerimizle ortak projeler oluşturacağız." diye konuştu.

Gürcistan İstanbul Başkonsolosu İnga Kikvadze, her zaman derneğin yanında olacaklarını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Türkiye çok zengin bir ülke. Bizi buraya getirdi. Biz kültürümüzü gençlerimize öğretmeliyiz. Bunu siz çok iyi yapıyorsunuz. Bu konuda size teşekkür ediyorum. Bu hem Türkiye hem de Gürcistan için çok önemli. Her zaman yanınızdayım. Elimden gelen her şeyi yapacağımdan şüpheniz olmasın."

Açılış törenine, Gürcistan İstanbul Başkonsolosu İnga Kikvadze, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Garnizon Komutanı Erdal Özköroğlu, Muhtar Kemal Sevinç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boğazköy Gürcü Kültür ve Turizm Derneği Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement