Botoks Ahlakıma Aykırı! - Son Dakika
Kadın

Botoks Ahlakıma Aykırı!

Botoks Ahlakıma Aykırı!

Bu sözler Kate Winslet'a ait! İngiltere'de estetik ameliyat karşıtı bir dernek kuran Winslet, özellikle oyuncuların estetik operasyonlardan ve botokstan... .

28.08.2011 02:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinema dünyası denildiğinde sizin de aklınıza estetikli, sürekli bakım yaptıran, aralıksız spor yaparak insanüstü yaratıklara benzeyen kadınlar mı geliyor? Sizin bu düşüncelerinizi haklı çıkaran ve estetikle kendini baştan yaratan yıldızlar olduğu gibi; bir oyuncunun estetik ameliyat yaptırmasını 'ahlaksızlık' olarak gören, hatta bu düşüncelerini bir dernekle tüm dünyaya yaymak isteyen yıldızlar da var... Bunlardan biri Oscar'lı oyuncu Kate Winslet (36)... Yıllar önce verdiği bir röportajda, "Estetik ameliyat, oyuncuları birer hayali kahramana dönüştürüyor. Oysa ki oyunculuk; tamamen gerçekle, gerçek insanlarla ve dürüst olabilmekle ilgilidir" diyen Winslet, bu düşünceyi oyunculuk dünyasında daha da yaygınlaştırmak için bir de dernek kurdu!

HAYALİ KAHRAMANLAR

Ünlü oyuncu, kendisi gibi Oscar ödüllü Rachel Weisz (41) ve Emma Thompson (52) ile güçlerini birleştirip geçtiğimiz günlerde 'Estetik Ameliyat Karşıtı Dernek'i hayata geçirdi. Winslet, "Estetik ameliyat yaptırmam! Ahlaki anlayışıma karşı. Doğal güzellik yanlısı biriyim. Oyuncunun estetik nedeniyle yüzünü istediği gibi kullanamaması kabul edilemez birşey" dedi.

ÇİZGİLER İNSAN YAPIYOR

Sanılanın aksine Winslet'a Hollywood'un birçok ünlü ismi de destek verdi. Winslet gibi düşünenler neşterlerle, botoks ve kolajenle tek bir güzellik anlayışı olmasına karşı çıkıyor. Düşünsenize eğer dünyada tek bir güzellik anlayışı olsaydı ve Winslet gibi buna karşı savaşanlar olmasaydı; belki de Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe ve Grace Kelly gibi isimleri asla izleme şansı yakalayamayacaktık. Unutmamak lazım, kusursuza ulaşmaya çalışmak bizi biz yapan özelliklerden uzaklaşmamıza neden oluyor. Oysa defoları, kusurları ve yüzdeki çizgiler insanı insan yapıyor.

#Sayfa#

TÜRKİYE'DE DE TARTIŞILDI

Birçok ünlü isim estetik ameliyatlara ve botoks gibi uygulamalara karşı savaş açar da bu isimlerin yandaşı Türkiye'de olmaz mı! Benzer tartışmalar bizde de yaşandı... Botoks yaptırdığı için mimiğini kullanamayan oyuncuları eleştiren oyuncular oldu, bunlar basına da yansıdı ancak Hollywood yıldızlarının aksine Türk oyuncular estetik yaptırdıklarına dair iddiaları hep reddetti.

OYUNCU KAŞ ÇATABİLMELİ!

Kate Winslet'ın kurduğu derneğe destek veren Emma Thompson, estetikli görüntünün insanları kandırdığını düşünüyor. Thompson, "60 yaşındakilerin 30 gibi gösterdiği korkunç bir dönemde yaşıyoruz. Oyuncunun estetik yaptırmadan önce kerdini geliştirmeyi düşünmesi lazım" diyerek; güzel ve genç göstermek için estetik ameliyatlara bel bağlayan oyunculara tepki gösteriyor.

KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

Fransız oyuncu Catherine Deneuve ise, estetik furyasının iyi oyunculuğun önünü tıkadığı görüşünde. Asla estetik ameliyat yaptırmamış olan Deneuve, bu tartışmaya tek cümleyle ve gayet net bir ifadeyle noktayı koyuyor: "Bu konuda tek bir şey söyleyeceğim. Bir oyuncu kaşlarını çatabilmelidir!"

KUSURSUZ GÖRÜNEN OYUNCU OLMAZ

Dünyanın en zengin adamlarından biriyle evli olan Salma Hayek, karakterli bir oyuncunun estetikten uzak durması gerektiğini söylüyor. Hayek de estetiğin oyuncudan çok şey alıp götürdüğü görüşünde: "Estetik ameliyattan ve botokstan hep uzak durdum. 43 yaşındayım. Görüntümden mutluyum. Kusursuz görünmek oyunculuğun doğasına aykırı. Kusursuz bir oyuncu bence olamaz! 20 yaşındaki kızların sinemada başarılı olmak için 'Şimdi botoks yaptırırsam, kaslarımı öldürmüş olurum ve asla kırışmam' diyebiliyor olması bile kabul edilemez! "

MİMİKLER ÖNEMLİ

'Avatar' ile yeniden gündeme gelen Sigourney Weaver (60) da oyuncunun estetikli olamayacağını söyleyenlerden. Weaver, "Bir oyuncunun botoks yaptırması dünyanın en tuhaf şeyi. Oyuncunun bakışlarıyla, mimikleriyle, duruşuyla, hareketleriyle bir şeyler anlatabilmesi gerekir" diyor.

SABAH

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Kadın Botoks Ahlakıma Aykırı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement