Bozkuş "Tek Yön Uygulaması Aynen Devam Edecek" - Son Dakika
Güncel

Bozkuş "Tek Yön Uygulaması Aynen Devam Edecek"

Bozkuş "Tek Yön Uygulaması Aynen Devam Edecek"

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, il merkezinde uygulamaya koydukları trafikte tek ve çift yön uygulamasında hiçbir değişiklik yapılmayacağını söyledi.

01.09.2013 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Bozkuş, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin bu yönde sorusuna da açıklık getirdi. Trafikte tek ve çift yön uygulamasında hiçbir değişiklik yapmadıklarını ve yapılmasını da talep etmediklerini belirten Bozkuş, uygulamanın aynen devam edeceğini vurguladı.

Bu uygulamanın projeli ve mevzuatlara uygun olduğunu da belirten Başkan Bozkuş, "Başında da belirttiğimiz gibi trafikte tek ve çift yön uygulaması projeli ve mevzuatlara uygundur. Biz belediye olarak bu uygulamanın projesini trafik mühendisliğine çizdirdik. Proje çizildikten sonra da 3 – 4 sefer ilgili birimlerle toplantılar yapıldı ve son olarak da İl Trafik Komisyonu tarafından bu kararın uygulanmasına karar verildi daha sonra da uygulamaya konuldu. Ayrıca bizim geçen süre içerisinde gözlemlerimize göre uygulamada hiçbir hata gözükmüyor ve şehir trafiği bir düzene girdi. Halkımızda genel anlamda bu uygulamadan memnundur. "dedi.

Bozkuş açıklamasında uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte özellikle tek yönlü ana yollarda aşırı sürat yapan araçlar için hız kesici ve engellerin konulmasının ise hukuksal bir dayanağı olmadığını da dile getirdi.

Hızı, araçların değil de sürücülerin yaptığına da dikkat çeken Bozkuş, il merkezinde azami hızın 30 Kilometre olduğunu hatırlattı. Ana yollar üzerinde hız kesici yükseltilerin yapılması durumunda yoların da bozulacağını belirten Bozkuş: "Yollarda hızı yapan araçlar değil insanlardır. Çünkü direksiyon koltuğunda insanlar oturuyor. Artık hepimiz bir şehirde yaşamasını öğrenmeliyiz. Şehir içerisinde azami hız 30 kilometredir. Fiziki olarak engel koymanın hukuksal olarak hiçbir dayanağı yoktur. Yarın o engel nedeniyle herhangi bir kaza meydana geldiğinde hukuksal olarak kendimizi savunacak bir bahanemiz olamaz. Çünkü bunun mevzuatta da yeri yoktur. Diyelim ki engeller ve hız kesiciler yaptık. Hız kesici koymanın nedenlerinin ise ortaya konulması gerek. Buna göre de yasal ve ilgili bir kurumdan olur alınması gerekir. Ama kanun buna 'Şehir merkezinde azami hız 30 kilometredir!' demektedir. Biz Belediye olarak bu uygulamayı hayata geçirdiğimizde tüm il merkezindeki gerekli yerlere yön ve uyarı levhaları diktik. Ayrıca cadde, sokak ve ana arterlerde yaya geçitleri, yol çizgileri, park alanları gibi çalışmalar da yaptık. Artık bu şehirde araçlarında, yayalarında geçecekleri yerler bellidir ve yasalarla da belirlenmiştir. Ben de her zaman ve her ortamda belirttiğim gibi yasa ve hukukun dışında asla bir karar almam, aldırmam ve uygulamaya da koymam. Zaten Emniyet Müdürlüğümüz de hayata geçirilen bu kararı uygulamak için elinden geleni yapıyor. Şehrin trafik akşını ve güvenliğini sağlamak için yoğun çaba harcıyor. Ayrıca emniyetimiz MOBESE desteği ile de çeşitli uygulamalarla şehre hizmet veriyor. Bu nedenle emeği geçen tüm emniyet teşkilatı mensuplarına teşekkür ediyorum." Diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bozkuş 'Tek Yön Uygulaması Aynen Devam Edecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement