Breivik Davası Savcısını Tehdit Eden Şahıs Danimarka'da Yakalandı - Son Dakika
Dünya

Breivik Davası Savcısını Tehdit Eden Şahıs Danimarka'da Yakalandı

Breivik Davası Savcısını Tehdit Eden Şahıs Danimarka\'da Yakalandı

Oslo'da hükümet binalarına bombalı saldırı ve Utoya adasındaki katliamların faili Anders Behrein Breivik'in yargılandığı davanın savcıları Inga Bejer-Engh ve Svein Holden'i tehdit eden 42 yaşındaki Norveçli yakalandı.

18.01.2012 21:47

Oslo'da hükümet binalarına bombalı saldırı ve Utoya adasındaki katliamların faili Anders Behrein Brevik'in yargılandığı davanın savcıları Inga Bejer-Engh ve Svein Holden'i tehdit eden 42 yaşındaki Norveçli yakalandı.

Danimarka'nın Vejle şehrinde yaşayan Norveçli'nin bilgisayarından SMS göndererek, savcıyı öldürmekle tehdit ettiği bildirildi. Yakalanan aşırı sağcı Norveçli, Breivik'e katliamlarından dolayı övgüler yağdırmak, savcıları öldüreceğini ve yazın Utoya adasında silahlı eylemde bulunacağını söylemek suçlarından yargılanacak.

Güney Doğu Jylland bölgesi Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada yakalanan şahsın 2009 yılından beri Danimarka'nın Vejle şehrinde yaşadığı belirtilerek 'şahsın evinde yapılan aramalarda, Breivik davasının iki savcının görüntüleri önünde bıçakla pozlar verdiği ve savcıları öldürmekle tehdit ettiğini gösteren görüntüler ele geçirdik. Görüntüleri internette yayınlayan şahıs ayrıca kamuouyu önünde, 2012 yılı yazında Utoya adasına giderek katliamda bulunacağını söylemek suçundan ceza yasasının 136'ıncı maddesi uyarınca da yargılanacak' denildi.

Danimarka polisinin sorgulamasında, Breivik'e sempati duymadığını herşeyin şaka olduğunu söyleyen şahsın Norveç polisi tarafından da sorguya çekildiği ve 'ben her şeyi kendimi eğlendirmek için yaptım. Yaptıklarım sadece şakaydı' dediği öğrenildi. Yakalanan 42 yaşındaki şahsın Breivik'in Face Book sayfasına, katliamın hemen ertesi günü olan 23 Temmuz sabahı saat 05.43'de 'Breivik, seni seviyoruz ve destekliyoruz, hail and kill manowar' cümlelerini yazdıktan sonra Danimarka polisi tarafından takibe alındığı bildirildi.

Polis ayrıca şahsın, olay gecesi de Breivik'e bir mail göndererek, kendisini kutladığı, ancak polis anlamasın diye mail'in tarihini sanki olaylardan önce göndermiş gibi değiştirdiğini bildirdi. Şahsın yakalandığı bölgenin polis savcısı Birgit Nielsen, dava ile ilgili soruşturmanın halen devam ettiğini belirterek şahsın internette çoğu zaman Breivik ile ilgili yazıları indirdiği, 'Anders Breivik benim en iyi arkadaşım' ve 'Breivik is the King. Sieg Heil' şarkıları söylediğini açıkladı.

Şahsın iki savcıya karşı tehdit videosunu internete aralık ayında koyduğu, videoda ayrıca 'bekle beni Utoya geliyorum ha...ha.. sözlerinin yer aldığı bildirildi. Danimarka ve Norveç polisi tarafından sorgulandıktan sonra dışarıdan yargılanmak üzere serbest bırakılan şahsın, 1999 yılında tecavüz ve çocuklara tacizden hapis cezası aldığı 2005 yılında şartlı serbest bırakıldığı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Breivik Davası Savcısını Tehdit Eden Şahıs Danimarka'da Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement