Bremen'de Mercedes Fabrikasında İşyeri İşçi Temsilcileri Seçilecek - Son Dakika
Güncel

Bremen'de Mercedes Fabrikasında İşyeri İşçi Temsilcileri Seçilecek

Bremen\'de Mercedes Fabrikasında İşyeri İşçi Temsilcileri Seçilecek

İki TEMSİLCİ VAR HEDEF SAYIYI ARTTIRMAK Uzun yıllardır işçi temsilciliği yapan ve aynı zamanda sendikacı olan İbrahim Akbal, şu anda Mercedes'te iki Türk işçi temsilcisi bulunduğunu, bu sayıyı kez en az 5'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

08.03.2014 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki TEMSİLCİ VAR HEDEF SAYIYI ARTTIRMAK

Uzun yıllardır işçi temsilciliği yapan ve aynı zamanda sendikacı olan İbrahim Akbal, şu anda Mercedes'te iki Türk işçi temsilcisi bulunduğunu, bu sayıyı kez en az 5'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Seçime 12 Türk'ün aday olduğunu dile getiren Akbal, 'Bremen'de Mercedes'in C serileri üretiliyor. Yaklaşık 13 bin kişi çalışıyor. Çalışanlardan 600'ü Türk. 9 ile 10 Mart tarihleri arasında yapılacak işçi temsilcisi seçimi bizim için çok önemli. Bu nedenle özellikle göçmen ve Türk işçilerin seçime katılıp oy kullanmalarını, Türk adayları desteklemelerini istiyorum. Ne kadar çok temsilci çıkarırsak haklarımızı o kadar iyi koruruz' dedi.

90 İŞÇİ KADROYA ALINIYOR

Mercedes'te işlerin çok iyi durumda olduğunu, sipariş yetiştirmekte zorlandıklarını bu nedenle fabrikaya yeni işçiler alındığını belirten İbrahim Akbal, 'Mercedes'te satışlar çok iyi. Aralıksız araç üretimi yapıyoruz. Siparişlere yetişmeye çalışıyoruz. İşçiler cumartesi de çalışmaya başladı. Hatta fabrika yönetimi taşeron firma üzerinden çalışan 90 kişiyi kadroya aldı' diye bilgi verdi. İbrahim Akbal ile Mercedes'te işçi temsilciliği yapan Serkan Gök de seçime tüm çalışanların katılmasını ve kendilerini desteklemesini istedi.

TÜRK ADAYLARIN İSİMLERİ

Mercedes'in Bremen fabrikasındaki işyeri işçi temsilciliği seçimine 130 kişi adaylığını koydu. 4 yılda bir yapılan seçimlerde ise 39 kişi seçiliyor. Bu yılki seçimlere 12 Türk adaylığını koydu. Türk adaylar seçilmek için aylardır yoğun bir çalışma yapıyor. Türk adayların listesi şöyle İbrahim Akbal, Serkan Gök, Oğuzhan Uzunay, Derviş Yıldırım, Adem Çatal, Ali Uğurlu, Ferit Yıldız, Yüksel Pamuk, Tarkans Ordu, Veysi İpek, Hacı Kaplan ve Murat Göçer.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bremen'de Mercedes Fabrikasında İşyeri İşçi Temsilcileri Seçilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement