Brüksel'de Gökyüzünde Yemek Keyfi - Son Dakika
Dünya

Brüksel'de Gökyüzünde Yemek Keyfi

Brüksel\'de Gökyüzünde Yemek Keyfi

Belçika'da, bir vincin tepesinde yeryüzünden 50 metre yüksekte yemek yediler.

06.06.2012 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika'da, bir vincin tepesinde yeryüzünden 50 metre yüksekte yemek yediler.

Bir vincin tepesinde, 50 metre yüksekte yemek keyfi kısa sürede birçok ülkede ilgi görürken Belçika'nın başkenti Brüksel'de bu yılın ilk akşam yemeği yenildi. 120 tonluk bir vinçle yerden kaldırılan masada koltuklar dört noktadan emniyet kemeri desteği alıyor. Bu masalarda bir oturumda 22 misafir konuk ediliyor. Dinner in The Sky yani 'Gökyüzünde Yemek', vinçle kaldırılan bir masada profesyonel bir ekip tarafından hizmet verilerek sunulan yemek organizasyonu. Üç şefin hizmet verdiği yemeklerde, davetliler yemeklerini manzara eşliğinde yiyor. Davetliler, Dinner in the Sky adındaki restoranda, bu ilginç deneyimin karşılığında kişi başı 250 Euro gibi bir hesabı da gözden çıkarıyorlar.

Dinner in the Sky organizatörlerinden David Ghysels, kendilerine en çok gelen soruların tuvalet ihtiyacı ve güvenlik ile ilgili olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"İnsanlar başka hiçbir yerde göremeyecekleri manzaralarda ülkenin bir numaralı aşçılarından özel yemek yemek için buradalar. Platformda genelde 22 konuk, 1 şef aşçı, 2 asistanı, 1 güvenlik görevlisi ve 1 de fotoğrafçı bulunuyor. Elbette tuvalet ihtiyacı, yükseklik bulantısı durumu ve güvenlik konularında çok sayıda soru alıyoruz. Öncelikle şunu söyleyeyim insanlar nasıl ki sinemaya, tiyatroya gitmeden önce ihtiyaçlarını gideriyorlarsa burada durum farksız. Bu organizasyon 43 ülkede yapılıyor ve şimdiye kadar baş dönmesi veya yükseklik bulantısı yaşayan çok nadir birkaç kişi çıktı. Böyle bir durumda elbette hep birlikte yere iniliyor ve devam etmek isteyenler için organizasyon sonra kaldığı yerden devam ediyor."

Güvenliğin bir numaralı konu olduğunu anlatan Ghysels, şöyle konuştu: "Her konuda çifte güvenlik önlemi alıyoruz. Halatlar, zincirler, kemerler. Hatta zemin kontrolü bile yapıyoruz. Ters gidecek bir şeyin olması zor ihtimal. Fiyat konusuna gelince; 250 Euro'nun ilk bakışta bir akşam yemeği için fazla olduğunu düşünenler olabilir ancak bunu sadece gökyüzünde yediğiniz bir akşam yemeği olarak düşünmeyin. Aynı zamanda burada tecrübe ettiğiniz ülkenin en iyi aşçısı kabul edilen insanlar ve sizin önünüzde sizin zevkinize göre özel yemek pişiriyorlar sizinle sohbet ederek isteklerinizi soruyorlar. Sadece bu bile normalde yüksek fiyatlar ödemenizi gerektirecek özel bir deneyimdir aslında. Zaten insanlar da bunların farkında ve bu nedenle yüzde 95 doluluk oranındayız şu an."

Dinner in the Sky davetlilerinden Olivier Arendt çok ilginç bir deneyim yaşayacağı için heyecanlı olduğunu ve biraz da korktuğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bu çok orijinal bir aktivite bence. Bu nedenle buradayım. Biraz korkmuyor değilim ama sonunda değecek çünkü hayatta böyle şeyleri çok yapmıyorsunuz. Fiyatı aşırı pahalı bulmuyorum çünkü sonuçta gökyüzünde asılı bir masada usta bir aşçının ellerinden hazırlanmış enfes bir ziyafet çekeceksiniz. Bu hayat boyu anı kalacak bir tecrübe."

Dünyada 43 ülkede gerçekleştirilen bu yemek organizasyonu Türkiye'ye de sunuluyor. - BRÜKSEL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Brüksel'de Gökyüzünde Yemek Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement