Bu Liseden Mezun Olan İşsiz Kalmıyor - Son Dakika
Güncel

Bu Liseden Mezun Olan İşsiz Kalmıyor

Samsun'da bulunan Ali Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri lise bünyesinde bulunan birçok alanda gördükleri uygulamalı eğitim ve yaptıkları stajlar sayesinde mezuniyetten sonra istihdam konusunda herhangi bir zorluk yaşamıyor.

19.01.2019 09:34  Güncelleme: 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yer alan Ali Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri gördükleri uygulamalı eğitim ve yaptıkları stajlar sayesinde mezuniyetten sonra herhangi bir iş bulma stresi içerisine girmiyor. Lise bünyesinde bulunan bilişim teknolojileri, elektrik elektronik teknolojisi, makine teknolojisi, metal teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı alanlarında hem teorik hem de uygulamalı eğitim gören öğrenciler mezuniyetten sonra ise kendi alanlarında birçok yerde istihdam sağlayabiliyor.

Bu Liseden Mezun Olan İşsiz Kalmıyor

ÖĞRENCİLER SON SINIFTA STAJA GİDİYOR

Okul Müdürü Orhan Zengin, lisede eğitim gören öğrencilerin 10. sınıftan itibaren alanlara ayrıldığını söyledi. Öğrencilerin 10. sınıfın sonunda mevcut olan alanların dallarına yerleştiğini ifade eden Zengin, "12. sınıfa kadar öğrencilerimiz atölyelerde ve dersliklerde teorik eğitim alıyor. Son sınıfta ise öğrencilerimiz staj eğitimi için işletmelere gidiyor ve 1 yıl boyunca işletmelerde eğitim görüyor. Haftanın 3 günü işletmede 2 gün ise okulda eğitim veriliyor. Asgari ücretin net tutarının yüzde 30'u kadar da maaş alıyor öğrencilerimiz" dedi.

Bu Liseden Mezun Olan İşsiz Kalmıyor

"BÜYÜK BİR İŞ KAYNAĞI VAR"

Liseden mezun olan öğrencilerin iş bulma konusu hakkında da açıklamalarda bulunan Zengin, "Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin tamamı iş bulma konusunda herhangi bir sorunla karşılaşmıyor. Şu anda zaten sanayi ve birçok alanda büyük bir elemana ihtiyaç var. Bizim lisemizde bulunan alanlarda büyük bir iş kaynağı var. Öğrencilerimizde gördükleri uygulamalı eğitim sayesinde bu alanlarda zorluk çekmeden iş buluyor" diye konuştu.

Bu Liseden Mezun Olan İşsiz Kalmıyor

"İŞSİZ KALACAĞIMI DÜŞÜNMÜYORUM"

Öğrencilerden Mevlüt Aygün ise lisede hem teorik hem de uygulamalı alanında etkili bir eğitim gördüğünü belirterek, "Mezun olunca herhangi bir iş sıkıntısı yaşayacağımı düşünmüyorum. Sanayi alanların çok sayıda iş imkanı var bizim için. Hem sanayilerde olsun hem de büyük şirketlerde olsun iş imkanları var. Mezun olunca işsiz kalmam" şeklinde konuştu.

Bu Liseden Mezun Olan İşsiz Kalmıyor
Bu Liseden Mezun Olan İşsiz Kalmıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Liseden Mezun Olan İşsiz Kalmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Albüm: Endonezya'nın Ramazan'a Özel Lezzeti
    17:01 Albüm: Endonezya'nın Ramazan'a Özel Lezzeti "Mie Glosor"

    Endonezya'nın Batı Cava eyaletinin Bogor kentinde bir tür geleneksel sarı erişte olan "mie glosor" yapan bir işçi, 18 Mart 2024. (Fotoğraf: Sandika Fadilah/Xinhua)

  • Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor
    16:59 Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası, Kızılay'da basın açıklaması yaparak emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirtti. Emeklilerin beslenme, alışveriş yapma ve sağlık hizmetlerine erişim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı vurgulandı. Sendika üyeleri, taleplerinin dikkate alınmaması halinde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

  • Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor
    16:59 Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP'ye katılan İYİ Parti üyelerine rozetlerini takarak siyasi ayrımları kırdıklarını ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.

  • ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi
    16:58 ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi

    Erciyes Üniversitesi'nde AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Rektör Prof. Dr. Fatih Altun'un katılımları ile "Toplumda Sosyolojik Gelişmeler" konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda, toplumun sosyal değişimi, bu değişimin yönü ile aileye, çocuğa, kadına ve erkeğe olan etkileri, bu değişimin zararlarının önüne geçilmesi konularında, ERÜ'de yürütülen çalışmalar hakkında akademisyenlerle görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği
    16:57 Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği

    Kayseri ilinde düzenlenen kulüplü küçük erkekler hentbol il birinciliği müsabakaları sona erdi. Melikgazi İzzet Öksüzkaya Orta Okulu Gençlik ve Spor Kulübü-A takımı il birinciliğini elde etti.

  • İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı
    16:55 İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı

    Mega kentin trafiğin yoğun olduğu noktalarda bir anda ortaya çıkarak sürücüleri şaşırtan 'İstanbul'un Yıldızları' grubu, Beşiktaş'ta basın açıklaması yaptı. Grup, İstanbul'un karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler getirecek bir dönüm noktası olan 31 Mart seçimlerinde Murat Kurum'a destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul'un deprem gerçeğiyle yüzleştiğini ve Murat Kurum'u depreme hazırlıkta bir şans olarak gördüklerini ifade ettiler.

  • Emeklilerden İstanbul'da Eylem... Temsili Seçim Sandığına
    16:54 Emeklilerden İstanbul'da Eylem... Temsili Seçim Sandığına "Emekliyi Soyana Oy Moy Yok" Yazılı Kâğıtlar Attılar

    Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, maaşlarına zam talebiyle İstanbul'daki Maltepe Meydanı'nda eylem yaptı. Eylemde temsili olarak kurulan bir seçim sandığına 'Emekliyi soyana oy moy yok' yazılı kağıtlar atıldı. 'Çay simit hesabı ile geldiniz. Emekliyi kuru soğana muhtaç hale getirdiniz' yazılı dövizler taşındı. Emeklilerin açıklamasında, 22 yıllık AKP iktidarı döneminde yalanlara karnı tok oldukları ve icraat istedikleri belirtildi.

  • İznik'ten çalınan 5 koyun Yenişehir'de bulundu
    16:52 İznik'ten çalınan 5 koyun Yenişehir'de bulundu

    Bursa'nın İznik ilçesinde çalınan 5 koyun, Yenişehir ilçesinde bulundu. Jandarma, olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı ve 2'sini tutukladı. Koyunlar ise sahibine teslim edildi.

  • Denizli'de Türkiye Voleybol Federasyonu Bölgesel Lig Müsabakaları Başlıyor
    16:52 Denizli'de Türkiye Voleybol Federasyonu Bölgesel Lig Müsabakaları Başlıyor

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Bölgesel Lig Müsabakaları, 22-24 Mart tarihleri arasında Denizli'de gerçekleştirilecek. Erkeklerde 6 takım, kadınlarda ise 8 takımın mücadele edeceği müsabakalarda grup birincileri Türkiye Finallerine katılma hakkı elde edecek.


Advertisement