Bu Rol Hayatımın Dönüm Noktası - Son Dakika
Magazin

Bu Rol Hayatımın Dönüm Noktası

Bu Rol Hayatımın Dönüm Noktası

'Hayat Devam Ediyor'da 'Berat'ı canlandıran Ali Ersan Duru: Bu dizi başlangıç projem, 'Berat' ise beni halkın tanıdığı ve sevdiği bir karakter.

02.12.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atv'de yayınlanan 'Hayat Devam Ediyor'da 'Berat' karakterini canlandıran Ali Ersan Duru, Eskişehir'de maliye bölümünde okumuş ancak oyunculuk aşkı ağır basınca kendini setlerde bulmuş. 'Çanakkale 1915' ve 'Romantik Komedi 2' filmlerinde de rol alan oyuncu; 'Hayat Devam Ediyor'daki rolünün dönüm noktası olduğunu söylüyor. Oyuncuyla yeni projelerini ve özel hayatını konuştuk...

BEN DE 'BERAT' GİBİYİM

Geçen yıl çok ağır bir sezon finali yaptık. Sezon finalinde her karakterle ilgili seyirciyi merak içinde bırakan olaylar oldu. O yüzden yeni sezona da hızlı bir giriş yaptık. 'Berat'ın hayatındaki zorluklar ve tabii ki aşkı tam gaz bu sezon da devam edecek.

'Berat'ın 'Zeliha'ya olan aşkı, günümüzde eşine az rastlanır cinsten bir aşk. İnsanların "Artık böyle aşklar kalmadı" dediği bir dönemde yaşıyoruz. 'Berat' ne olursa olsun; ne yolundan, ne de aşkından taviz vermiyor. Bunun tek nedeni var; o da 'Zeliha'ya kavuşma isteği... Aşkın güzelliği de burada ortaya çıkıyor. Sanırım ben de 'Berat'ın yerinde olsam aynısını yapardım çünkü ben de tıpkı 'Berat' gibi bir aşığım.

ASLA 'OLDUM' DEMEM

Daha önce 'Başrolde Aşk' adlı dizide rol almıştım. Sezon finalimizi yapmadan önce şirkette yeni ve büyük bir projenin başlayacağı konuşuluyordu. Bir gün, bir telefon geldi ve Mahsun Kırmızıgül beni şirkete çağırdı. İçeri girdiğim andan itibaren bana 45 dakikaya yakın 'Berat' karakterini anlattı ve masadan kalkarken bana "Ali, seninle çalışıyoruz kardeşim... 'Berat' sensin" dedi.

Ben işimi ve çalışmayı gerçekten çok seviyorum. Mesleğime aşık bir adamım... Yaptığım işten ya da kişisel başarılarımdan her insan gibi ben de çok mutlu oluyorum ve bu durum motivasyonumu da artırıyor. Ama sanırım kaç yaşıma gelirsem geleyim ya da ne kadar başarılı olursam olayım, asla "Oldum" demeyeceğim. İnşallah o büyük başarıları yakalayabilir, o günleri yaşayabilirim ve "Daha olmadım" diyebilirim.

'Hayat Devam Ediyor' ve 'Berat' karakteri oyunculuk kariyerimde kesinlikle dönüm noktası oldu. 'Hayat Devam Ediyor' benim çıkış projem, 'Berat' ise halkımın beni tanıdığı ve sevdiği karakter. O yüzden 'Berat'ın ve 'Hayat Devam Ediyor'un yeri benim için her zaman farklı ve çok özel olacaktır.

'ÇANAKKALE 1915'İN SETİNDE ÇOK DUYGULANDIM!

'Çanakkale 1915' ilk sinema filmim olduğu için ve hem konusu, hem de yaşattıkları bakımından benim içir müthiş bir deneyim oldu. Her zaman gurur duyacağım bir iş.

Babamın dedesi ve iki erkek kardeşi de Çanakkale'de şehit olmuş. Belki de dedelerimin vurulup şehit düştükleri topraklarda onların hikayesini canlandırmak, böyle bir işin parçası olmak; her sahneyi çekerken duygusal anlar yaşamama neden oldu. Askeri müzeden çekim yapmak için getirilen 1890 yapımı mauser'i elinize aldığınızda "Belki onların eli değmiştir" demekten kendinizi alamıyorsunuz.

Rol aldığım 'Romantik Komedi 2' de inanılmaz eğlenceli ve keyifli bir iş oldu. Çok ve severek çalıştım. 'Berat'ın dışında bambaşka bir karaktere hayat vermek oyunculuğum açısından müthiş bir tatmin duygusu yarattı bende. Şimdilik karakterimle ilgili bilgi vermemeyi tercih ediyorum ama seyircimizin beğeneceğini umut ediyorum.

YAŞADIĞIM ZORLUKLAR BU İŞİN TUZU BİBERİ

Bir insan hangi işle uğraşırsa uğraşsın ya da karakteri nasıl olursa olsun, bana göre aşktan mutlaka ilham alır. Benim için de aşk bir ilham kaynağı ama şu an yalnızım.

İNANDIM!

Bu hayatta benim için en önemli şey; bir davaya ya da bir hayale inanmaktır. İnanmak bence çok büyük bir bölümüdür. Nasıl bir insan umutsuz yaşayamazsa, bence inanmadan da başarılı olamaz. Ben inanarak yola çıktığım için istediğim işi yapmayı da başardım. O yüzden şu an karşıma çıkan ufak tefek zorlukları; lezzetli bir yemeğin, tuzu biberi olarak görüyorum.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Bu Rol Hayatımın Dönüm Noktası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement