Bü Türkiye'nin En İyi 12. Dünyanın 394. Yeşil Kampüsü Seçildi - Son Dakika
Güncel

Bü Türkiye'nin En İyi 12. Dünyanın 394. Yeşil Kampüsü Seçildi

Bü Türkiye\'nin En İyi 12. Dünyanın 394. Yeşil Kampüsü Seçildi

Endonezya Üniversitesi (UI) tarafından açıklanan UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralamaları 2017 sırlamasına göre Bartın Üniversitesi 4 bin 51 puanla Türkiye’nin en iyi 12. Dünyanın 394. Yeşil Kampüsü olarak ilan edildi.

19.12.2017 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya Üniversitesi (UI) tarafından açıklanan UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralamaları 2017 sırlamasına göre Bartın Üniversitesi 4 bin 51 puanla Türkiye'nin en iyi 12. Dünyanın 394. Yeşil Kampüsü olarak ilan edildi.

Bartın Üniversitesi, dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında her yıl değerlendiren GreenMetric 2017 Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda Türkiye üniversiteleri arasında 12. oldu. 75 ülkeden 619 üniversitenin bulunduğu sırlamada Bartın Üniversitesi 4 bin 51 puanla 394. oldu. Konu hakkında açıklama yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitenin Ağdacı ve Kutlubey Kampüsündeki çalışmalarla daha yeşil bir kampüs olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Green Metric tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratan önemli bir değerlendirmedir. Kutlubey Kampüsündeki atık sularının arıtılarak deşarj edilmesi, yağmur sularının toplanarak kampüsteki yeşil alanların sulamasında kullanımı projesi uygulanmaya başladığında üniversitemizin bu sıralama daha ön sıralarda yer alacağına inanıyorum" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bü Türkiye'nin En İyi 12. Dünyanın 394. Yeşil Kampüsü Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement