"Bu Zihniyet, Irkçılığın Daniskasıdır" - Son Dakika
Güncel

"Bu Zihniyet, Irkçılığın Daniskasıdır"

"Bu Zihniyet, Irkçılığın Daniskasıdır"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hüseyin Çelik'in, Uludere'de yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamayı eleştirdi.

05.01.2012 13:31  Güncelleme: 13:51

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, Uludere'de yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Çelik'in açıklamaları şeytani vesveselerinin sonucu olarak değerlendiren Vural, "Bu millete kan tasnifi yapmak, ırkçılık ve cahiliye döneminin kalıntısıdır. Hüseyin Çelik de bu dönemden kalma zihniyetle siyaset yapan bir bedbahttır. Bu zihniyet, ırkçılığın daniskasıdır" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Vural, Çelik'in açıklamalarına Başbakan'ın sözleriyle yanıt verdi. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında "Uludere'de 35 Kürt öldürüldü diyerek olayı etnik zemine çekmeye çalışanlar milli, ahlaki, insani değerleri ayaklara altına almış ve çiğnemiştir" dediğini hatırlatan Vural, "Çelik'in açıklamaları, meseleyi etnik zemine çekmektedir. Başbakanın sözünü ettiği değerlerden yoksun birinin, AK Partinin sözcülüğünü yapması, bu partiye oy verenler için de bir züldür. Çelik açıklamaları, şeytanla yaptığı görüşmelerin ve şeytani vesveselerinin bir sonucudur" diye konuştu.

Çelik'i, kan siyaseti yürütmekle suçlayan Vural, BDP ve AKP'yi "ithal yumurta ikizleri" olarak nitelendirdiği konuşmasında şunları söyledi:

"Gültan Kışanak "Uludere'de katliam yapıldı, Kürtleri yok etmek için bu operasyon yapıldı' diyor. Çelik'in açıklamaları ile Kışanak'ın açıklamaları arasında zerre kadar fark yoktur. Al birini vur ötekine. Hüseyin Çelik, BDP'nin değirmenine su taşımaktadır. Bunlar, ithal yumurta ikizleridir. Maskeli ve münafık bir siyaset sürdürülmektedir. Hüseyin Çelik, Türk milleti ve milliyetçiliğinin düşmanıdır. Taşeronu olduğu küresel patronlarının sözcülüğünü yapmaktadır. Türk milletinin kültüründen, egemenliğinden rahatsız olmaktadır. MHP'ni ırkçılıkla suçlayan Çelik gibi bölücüler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Çelik gibiler ne konuşursa konuşsun bu kervan yürüyecektir. Çünkü MHP olarak enselerindeyiz ve bizden korkmaya devam edeceklerdir."

Çelik'in açıklamalarının Abdullah Öcalan'ın geçmişte söylediği sözlerinin tekrarı olduğunu öne süren Vural, bu sözlerin; "ayrıştırmak, kutuplaştırmak ve çatıştırmak" amacını taşıdığını iddia etti.

Bedelli Askerlik Yasası görüşmeleri sırasında Milli Savunma Bakanı'na "Genelkurmay'ın görüşü nedir?" diye sorduğunu Bakanın yanıt olarak "Genelkurmay evet dese ne olur, hayır dese ne olur" şeklinde cevap verdiğini hatırlatan Vural, şöyle devam etti:

"O dönem tüm gazetelerde Bakanın bu sözleri manşetlerden verilmişti. Bakan o sözleri söylediğinde Genel Kurul'da alkışlar kopmuştu. Demokrasinin geldiği noktaya bakın denmişti. Sonunda ne oldu? Milli Savunma Bakanı o sözleri nedeniyle Genelkurmay'dan özür diledi. Genelkurmay'ı aşağılayanlar, Meclis'te bir milletvekilinin sorusuna dahi cevap vermeyerek bilgiden mahrum bırakanlar, daha sonra kapalı kapılar ardında özür dilemek zorunda kalıyorlar. Bu zihniyet, karakolda ötüyor, mahkemede şaşıyor zihniyetidir."

12 yıl zorunlu eğitimle ilgili kanun tasarısı hakkında da görüşlerini belirten Vural, "MHP, zorunlu eğitimin arttırılmasından yanadır. Ancak sağlam bir ekonomi politikasına ihtiyaç vardır. Aksi halde eğitilmiş insan gücü, işsizlik kaynağı haline gelebilir. Bu nedenle eğitim süresini arttırmak tek başına yeterli değildir" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Bu Zihniyet, Irkçılığın Daniskasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement