Buharkent'te Başkanlık Kararını Mahkeme Açıklayacak - Son Dakika
Yerel

Buharkent'te Başkanlık Kararını Mahkeme Açıklayacak

Buharkent\'te Başkanlık Kararını Mahkeme Açıklayacak

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin Nazilli’deki galibi Milliyetçi Hareket Partisi oldu.

01.04.2014 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin Nazilli'deki galibi Milliyetçi Hareket Partisi oldu.

Resmi olmayan sonuçların açıklanmasıyla birlikte rakiplerine göre daha fazla oy alan Haluk Alıcık, seçim galibiyetini Belediye Meydanında kutlarken, alanı dolduran kalabalığa seslenen Başkan Alıcık, kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.

Aydın'ın büyükşehir olmasıyla birlikte Belde ve köylerinde mahalleye dönüşerek oy kullandığı Nazilli'de 109.525 seçmenden 99.562'si sandık başına gitti. 94.187 oyun geçerli ve 5.375 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 93.935 oyun 39.857'sini alan MHP'li Haluk Alıcık güvenoyu alarak ikinci kez Belediye Başkanlığı koltuğuna otururken, kendisini 27.502 oy alan AK Partili Mustafa Acar ve 22.999 oy alan CHP'li Ferda Çağlar Erkut takip etti. Öte yandan Nazilli'de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda ise sonuçlar Belediye Başkanlığı ile tam ters vaziyette seyretti. Resmi sonuçlara göre CHP'li Özlem Çerçioğlu 34.628 oy, AK Partili Mustafa Savaş 28.133 oy ve MHP'li Ali Uzunırmak ise 27.344 oy aldı.

Sabah saatlerinde sandığa giden Başkan Adaylarının sandıklarından da MHP'li Haluk Alıcık çıkması dikkat çekti. 'AK Parti Adayı Mustafa Acar' Nahit Menteşe Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde 1239 nolu sandıkta oyunu dualar ederek kullanırken, akşam saatlerinde açılan sandıktan ise MHP 122 oyla birinci, CHP 109 oyla ikinci ve kendisine oy atan Mustafa Acar ise 43 oyla üçüncü parti oldu. 'CHP adayı Ferda Çağlar Erkut' Cumhuriyet İlk ve Orta Okulu'nda 1067 nolu sandıkta oyunu kullanırken sandıktan 109 oyla MHP birinci, kendisine oy veren Erkut 109 oyla ikinci, 43 oyla AK Parti üçüncü oldu. Turan İlk ve Orta Okulu'nda bulunan 1249 nolu sandıkta oyunu kullanan 'MHP Adayı Haluk Alıcık' ise 141 oy ile kendi sandığında da birinci oldu. 59 oyla CHP ikinci ve 54 oyla da AK Parti üçüncü parti olarak sandıktan çıktı.

MECLİS ÜYELERİNİN DAĞILIMI

30 Mart resmi sonuçlarına gören Nazilli Belediye Meclisi Asil üyeliklerine 31 kişi seçildi. MHP'li Haluk Alıcık'ın büyük farkla Belediye Başkanı seçilmesinin ardından meclise 13 asil ve 3 de kontenjan adayını yerleştirmesi ile 5 yıllık döneminde yetkili hale geldi. AK Parti'den 8 ve CHP'den 7 adayın meclis üyesi olduğu seçimlerde yarıdan fazla meclis üyesine sahip MHP'de Gürdal Yüzügüler, Deniz Depboylu ve Nevzat İzgü kontenjandan, Ziya Aksüt, Ahmet Vahit Aysan, Mustafa Akkaya, Erkin Özbek, Mehmet Hakan Kumcuoğlu, Gonca Yelkovan, Doğan Güneş, Hüsnü Savranoğlu, Dursun Öztunç, Kemal Aşık, Hulki Karakaya, Yılmaz Kınlı ile Mehmet Koşar seçildi. AK Parti'de Necmeddin Esenlik, Kadir Mutlu, Pınar Kaftancıoğlu, Serpil Altunkaya, Murat Akgün, Yaşar Kirlioğlu, Metin Topaç ve Mehmet Ali Şahin ile CHP'den Necmettin Ünüvar, Atila Talay, Ekrem Eskici, Avni Yeloğlu, Nezahat İçer, Cihan Doğan ve Tuğçe Çimen, meclise giren isimler oldu.

BAŞKANLAR EMANET KOLTUKLARINI GERİ ALDI

Nazilli'nin komşu ilçelerinden üçünde ise değişim yaşandı. İki dönemdir Kuyucak'ı yöneten CHP'li Ali Ulvi Akoğlu, rakibi Pamukören Belde Başkanı AK Partili Metin Ertürk'e büyük oy farkıyla koltuğunu kaptırdı. 4 dönem Belediye Başkanlığı görevinin ardından bir dönem ara veren ve partisini değiştirerek AK Parti'den Yenipazar Belediye Başkanlığı'na aday olan Zafer Savcı da büyük farkla rakiplerini geçerek koltuğunu CHP'den geri aldı. İki dönem Atça Belde Belediye Başkanlığı yapan ve koltuğunu 2009 seçimlerinde MHP'li Mustafa Çınar'a bırakan Osman Yıldırımkaya, beldesinin büyükşehir yasasıyla kapanmasıyla birlikte partisini de değiştirerek CHP'den aday olduğu Sultanhisar Belediyesi'ni 700 oy farkla AK Partili Başkan Ertegün Ünal'dan aldı. 2009 seçimlerinde AK Parti'den devraldığı Karacasu Belediye Başkanlığını 5 yıl sürdüren CHP'li Mustafa Büyükyapıcı bu kez AK Parti ve MHP'li rakiplerine karşı mücadele ederek büyük farkla güven tazeledi. İki dönemdir partisi CHP'den Bozdoğan Belediye Başkanlığını yürüten S. Tümer Apaydın, üçüncü kez girdiği seçimlerde yeniden güven tazeleyerek Aydın'daki CHP'nin kalesi olmaya devam etti.

BUHARKENT SONUÇLARI MAHKEMEYE TAŞINDI

Yerel Seçimlerde sonuçların açıklanmaya başlamasıyla Buharkent ilçesinde ise iki rakibin başa baş mücadelesinde 7 oy farkla AK Partili rakibi Mehmet Erol'u geçen mevcut Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Vural'ın aldığı sonuca itiraz edildi. Kamilpaşa mahallesi 1013 nolu sandıkta 122 oy bulunan zarfların mühürsüz çıkması nedeniyle oyların geçersiz sayılması nedeniyle AK Partili aday Erol, karara itiraz ederek İlçe Seçim Kurulu'na dilekçe verdi. Sandık görevlilerinden kaynaklandığı belirtilen konuyla ilgili yapılan incelemenin ardından da Buharkent'teki sonucun değişip-değişmeyeceğinin belli olacağı öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buharkent'te Başkanlık Kararını Mahkeme Açıklayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement