Bulgaristan'da Hükümet Karşıtı Protestolar - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da Hükümet Karşıtı Protestolar

Bulgaristan\'da Hükümet Karşıtı Protestolar

Göstericiler parlamento önünde mum yakarak hükümetin istifası için dua etti BSP lideri Stanişev: "İstifa etmeye hiçbir niyetimiz yok"

26.07.2013 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'da Başbakan Plamen Oreşarksi hükümetine karşı süren gösterilerin 43'üncü gününde protestocular mum yakarak hükümetin istifası için dua etti.

İnternet paylaşım ağları üzerinden organize edilen gösteriye katılanlar akşam saatlerinde başkent Sofya merkezinde Başbakanlık binası önünde toplandı.

Vurmalı çalgılar ve düdüklerle tempo tutan protestocular "İstifa" sloganını atarak, üzerinde başlıca siyasi partiler ve mafya karşıtı yazılı pankartlar açtılar.

Ellerinde Bulgaristan bayrakları ile kentin ana caddelerinde yürüyüş yapan göstericiler, yüzlerce polisin etrafında önlem aldığı parlamento binasına geldi. Gösteri sırasında geçiş güzergahında trafiği engelleyen göstericiler, parlamento önünde mum yakarak, bir süre hükümetin istifası için dua etti.

Aynı saatlerde Sofya'nın Vasil Levski Stadyumu'nda Rammstein grubunun konseri olmasından dolayı gösteriye katılımın diğer günlere göre daha düşük olduğu dikkati çekti.

Bu arada Plamen Oreşarski hükümetinin kurduran Bulgaristan Sosyalist Partisinin Lideri Sergey Stanişev, süren sokak baskısına rağmen hükümetinin hiçbir şekilde istifa etmeye niyeti olmadığını söyledi.

Başkent Sofya'da düzenlenen parti oturumunda konuşan Stanişev, "İstifa etmeye hiç niyetimiz yok. Ne şimdi ne seneye ne de daha sonra" dedi.

Partideki iç muhalefetin önerdiği, 2014 yılının ilkbaharında hem Avrupa Parlamentosu hem de Bulgaristan Parlamento seçiminin yapılmasına karşı sert tavır alan Stanişev, "İstifa hiçbir toplumsal sorununa çözüm getiremez" diye konuştu.

Ülkede aralıksız 43 gündür süren kitle gösterilerin analizini yapan Stanişev, gösterilerin, "politik çalışmalarındaki şeffaflık eksikliği ve ahlaki temelin zedelenmesinden kaynaklandığını" ileri sürdü.

Stanişev'e göre üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) de koalisyon ortağı olduğu Oreşarski hükümetinin istifası muhalefete güç kazandırabilir. - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Hükümet Karşıtı Protestolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement