Burdur'da kalan depremzedeler el sanatları kursuyla kendilerini geliştiriyor - Son Dakika
3.Sayfa

Burdur'da kalan depremzedeler el sanatları kursuyla kendilerini geliştiriyor

Burdur'da kalan depremzedeler el sanatları kursuyla kendilerini geliştiriyor Burdur'da yurtta kalan depremzedeler için Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kursunda kadınlar kendi ihtiyaçlarını üretiyor.

23.03.2023 18:22  Güncelleme: 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da kalan depremzedeler el sanatları kursuyla kendilerini geliştiriyor

BURDUR - Burdur'da yurtta kalan depremzedeler için Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kursunda kadınlar kendi ihtiyaçlarını üretiyor.

6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından çeşitli illerdeki yurtlara yerleştirilen depremzedeler acılarını unutup eski hayatlarına dönmek için çabalıyor. Burdur'daki Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait Asımın Nesli Yurdu'nda kalan depremzedeler için de gelen talep üzerine Halk Eğitim Merkezi tarafından yurt içinde "El Sanatları Kursu" açıldı. Bu kursa başvuran depremzedeler burada öğretmenlerinden öğrendikleri farklı el işi sanatlarıyla çanta, lif, cüzdan, atkı, bere gibi ürünler örerek hem kendi ihtiyaçlarını karşılıyor hem de deprem bölgesinde çadırda kalan ailelere gönderip onları bir nebze de olsa mutlu etmek istiyorlar.

Depremzedeler için açılan kursta eğitim veren El Sanatları eğitmeni Sema Düdek; " Kursumuz 14 Martta başladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürümüzden kurslara dair bir başlangıç talebi geldi. Biz de severek bu görevde olmak istedik. El Sanatlarına dair arkadaşlarımızla güzel şeyler yapıyoruz. Onların ihtiyaçları dahilinde ne ihtiyaçları var ise onları üretmeye çalışıyoruz. Çanta, lif, yelek bu tür şeyler yapıyoruz. Bir yandan da sosyalleşiyoruz." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mustafa Özçelik ise açılan kurs için; " Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Hamit hocam ile depremzedeler için neler yapabileceğimiz hakkında istişarede bulunduktan sonra özellikle bayanlar ile ilgili örgü örme kurs açmaya karar verdik. Ablalarımız şu anda bu örgü işlerini yapıyorlar. Ördükleri ürünlerin bir kısmını kendilerine yapıyorlar bir kısmını ise çadırda kalan depremzede kardeşlerimize yapıyorlar. Bitirdikleri zaman inşallah hep birlikte bu ürünleri onlara göndereceğiz." sözlerini söyledi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu ise yaptığı açıklamada; " İlimizde iki KYK Yurdu'na depremzedelerimiz yerleştirildi. Bu manada Yurt müdürlerimiz ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde 6 adet el sanatları kursu açtık. Bu kurslarımız ahşap boyama, örgü, oya, el sanatları gibi değişik alanlardan oluşuyor. Bu kursu açama amacımız depremzedelerin sadece vakit geçirmesi değil kendi ihtiyaçlarını da kendilerinin üreterek karşılayabilmesidir." dedi.

El Sanatları Kursuna katılıp kendine çanta ören Hataylı depremzede Pınar Başak; " Yaklaşık 40 gündür buradayız. İlk başlarda burada kıyafet dağıtımına yardım ediyordum gönüllü olarak. Sonrasında kendimi geliştirebilmek ve farklı şeyler öğrenebilmek için bu kursa gelerek kendime yeni bir hobi edindim. Bu şekilde kendime çanta örmeyi öğrendim, yeni bir şeyler kattı bana. Keçeden, örgü ipinden çanta örüyoruz burada. Bu şekilde hem el becerimi geliştiriyorum hem da daha çok üreterek deprem bölgesindeki arkadaşlarımıza göndermeyi planlıyoruz. Umarım güzel bir proje olur, onlara da bir umut olur." diyerek kurs ile kendilerini geliştirdiğini ve yeni hobi alanları oluşturduğunu belirtti.

Burdur\'da kalan depremzedeler el sanatları kursuyla kendilerini geliştiriyor
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Burdur'da kalan depremzedeler el sanatları kursuyla kendilerini geliştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • 4 çocuk annesi eşini sokak ortasında katleden şahıs, cinayet sonrası cesedin başında bekledi
    00:22 4 çocuk annesi eşini sokak ortasında katleden şahıs, cinayet sonrası cesedin başında bekledi

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde Vedat G.'nin, sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdüğü boşanma aşamasındaki eşi Neşe G.'nin cesedinin başında beklediği ve kimseyi yanına yaklaştırmadığı ortaya çıktı. Cinayet aleti tabancayı başına dayadığı öğrenilen Vedat G.'nin, olay yerine gelen polis tarafından güçlükle ikna edilip, gözaltına alındığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement