Burdur'da leylekler baharla birlikte Yarıköy'e geldi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Burdur'da leylekler baharla birlikte Yarıköy'e geldi

13.04.2026 11:01

Burdur'un Yarıköy köyüne bahar ile birlikte gelen leylekler, köyün sulak alanlarını yaşam alanı olarak seçti. Çiftçi dostu olan bu kuşlar, tarım alanlarındaki zararlı böcekleri yiyerek doğal dengeyi sağlıyor.

Burdur merkeze bağlı Yarıköy'de baharla birlikte leylekler gelmeye başladı.

Kışı geçirdikleri Afrika'nın çeşitli bölgelerinden baharın gelişiyle Türkiye'ye dönen leylekler, Burdur merkeze bağlı Yarıköy'e geldi. Leylekler köy girişi ve içerisindeki aydınlatma direklerinde yerlerini aldı. Bazı vatandaşlar da cep telefonları ile leylekleri görüntüledi. 

ZARARLI BÖCEKLERİ YİYORLAR

Besin açısından zengin sulak alanlara sahip olması dolayısıyla Yarıköy'ü kendilerine yaşam alanı olarak belirleyen leylekler, yavrularını büyüttükten sonra kışı geçirmek üzere tekrar Afrika'ya göç edecek. Çiftçi dostu leylekler, tarım alanlarındaki zararlı böcekleri yiyerek, doğal dengeyi sağlamalarıyla biliniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Burdur'da leylekler baharla birlikte Yarıköy'e geldi - Son Dakika


Advertisement