Burhaniye'de Defileli Kadınlar Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Defileli Kadınlar Günü Kutlaması

Burhaniye\'de Defileli Kadınlar Günü Kutlaması

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Ahmet Akın Kültür Merkezi’ndeki kutlamalar da renkli görüntülere sahne oldu.

08.03.2017 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Ahmet Akın Kültür Merkezi'ndeki kutlamalar da renkli görüntülere sahne oldu. Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri büyük alkış alırken, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği Geçmişten Günümüze Kadın Giysileri defilesi de büyük ilgi gördü.

Ahmet Akın Kültür Merkezi'ndeki kutlamalara Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal ile Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Kaymakam Hüseyin Öner'in eşi Zehra Mine Öner ile Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın eşi Aydan Uysal'da katıldı. Kutlamalar öncesi fotoğraf sergisi ile otantik kıyafetler sergisi gezildi. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa hazırladığı etkinlik öncesi konuşan Kaymakam Hüseyin Öner, katılımcılara teşekkür etti. Kadınların devlet yapısı içinde daha fazla yer almalarını isteyen Kaymakam Hüseyin Öner, "Kadınlarımız cesur olmalı. Daha çok sahnede olmalı. Kadınların daha çok saygı gördüğü günlere tanık olmak istiyoruz. Bu gün burada kadınlarımız için düzenlenen etkinlikle çeşitli sergilerde açıldı. Etkinliğe katılan saygıdeğer hanımlara teşekkür ediyorum. Gününüz kutlu olsun" dedi. Konuşmanın ardından Burhaniyeli kadınların mankenliğini yaptığı defile büyük ilgi gördü. Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri de coşkuyu artırdı. Kadınlar ve erkeklerin manileri alkış alırken, kına gecesi gösterisi de ilgi gördü. Kültür ve Sanat Derneği Türk Halk Müziği Korosu'nun seslendirdiği türküler izleyenleri coşturdu. Etkinliğin sonunda Kaymakamın eşi Zehra Mine Öner ile Başkanın eşi Aydan Uysal tarafından emeği geçenlere tablolar hediye edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Defileli Kadınlar Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement