Burs Kazanlar ile İlk Toplantı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Burs Kazanlar ile İlk Toplantı Yapıldı

Adıyaman'da eğitimini sürdüren 100 üniversiteli öğrenci Adıyamanlılar Vakfı'nın vermiş olduğu burstan yararlanarak sezonun ilk bursu için bir araya geldi.

02.01.2012 14:05

Adıyaman'da eğitimini sürdüren 100 üniversiteli öğrenci Adıyamanlılar Vakfı'nın vermiş olduğu burstan yararlanarak sezonun ilk bursu için bir araya geldi.

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Demirkol, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi:

"Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman şubesi olarak Adıyaman üniversitesinde okuyan öğrencilere burs vermek için burada toplandık. Adıyamanlılar vakfı genel merkezinin 16 yıllık mazisi bulunmakta. Vakfımızın Adıyaman'da şube açma girişimi sonrasında Adıyaman iline çok faydalı olacak icraatlarımıza bir ön ayak olması acısından da öğrencilerimize burs programı düzenlemiş bulunmaktayız."

Burs sayısını ilerleyen zamanlarda arttıracaklarını belirten Demirkol, şöyle konuştu:

"Bu burs programıyla birlikte bundan sonrası için amacımız üniversite öğrencilerimize daha çok burs imkânı sağlamaktır. Bu sayımız bugün yüz iken bundan sonraki uygulamalarımızda referans olacak ve belki de Adıyaman'da okuyan tüm öğrencilerimizi destekleyebilecek bir sayıya ulaşacaktır. Bu noktada İstanbul'da bulunan çok kıymetli Vakfımızın genel merkezinin gayretleri ve çok yoğun çalışmaları inşallah Adıyaman-da da yansımalarını bulacak ve Adıyaman'daki hayırsever vatandaşlarımız da bu uygulamalara destek olacaklardır. Çünkü bizim ecdadımız yeri geldiğinde ölümsüzlüğü seçerek canını ve en değerli varlıklarını insanlığın yararına vakfetmesini bilmişlerdir.

Osmanlının 600 yıllık geçmişindeki işleyişlerinin 5'te 3'ü vakıflar aracılığı ile yapılmıştır. Çocuk vakıf bir evde dünyaya gelir, vakıf bir beşikte büyür vakıf bir okulda okur vakıf bir meslek kuruluşunda görev yapar, vakıftan maaşını alır, vakıf bir yurtta yaşlılığını geçirir,vakıf bir teneşirde yıkanır,vakıf bir tabutla vakıf bir mezarlığa defnedilirdi. Bu bilinç ve şuurla Vakıflara bağlılık ve vakıfların önemini ifade etmek isterim. Bu vesile ile burs programımız ile 2012 yılının hayırlara vesile olmasını dilerim."

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) toplantı salonunda yapılan tanışma toplantısına Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Burs komisyonu başkanı Yakup Akıncıoğlu ve Adıyaman şubesi yönetimi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burs Kazanlar ile İlk Toplantı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement