Bursa'da Lys Maratonuna Son Dakikada Yetiştiler - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Lys Maratonuna Son Dakikada Yetiştiler

Bursa'da LYS maratonuna son dakikada yetiştilerEdip TEKİN / BURSA, (DHA) ? TÜRKİYE'de genelinde saat 10: 00'da başlayan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren öğrenciler Bursa'da sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okula gitmek için yollara düştü.

10.06.2017 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da LYS maratonuna son dakikada yetiştiler

Edip TEKİN/ BURSA, (DHA) ? TÜRKİYE'de genelinde saat 10: 00'da başlayan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren öğrenciler Bursa'da sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okula gitmek için yollara düştü. 09: 45'te kapıların kapandığı okullarda sınava son dakika da yetişen öğrenciler ise rahat nefes aldı.

Bursa'da LYS'ye girecek öğrenciler sınava girecekleri okullara yetişmek için erken saatlerde yola koyuldu. Sınavın yapılacağı okullarda geniş güvenlik önlemleri alınırken şehir genelinde trafik yoğunluğu yaşandı. Saat 10: 00'da başlayan ve 09: 45'te okulda hazır bulunmaları gereken adayları aileleri de yalnız bırakmadı. Bazı adayların ise koşarak geldikleri okullarında sınava son dakikada yetiştikleri gözlendi. Çocukları sınavda ter döken ailelerin de heyecanları yüzlerinden okundu.

İNEGÖL'DE LYS

Bursa'nın İnegöl ilçesinde de LYS heyecanı yaşandı. Adaylar LYS'ye girecek öğrenciler sınav merkezilerine yetişebilmek için koşturdu. Adayların aileleri ise sınav merkezleri önünde kuran-ı kerim okuyup dua ederek çocuklarını desteklediler.

Veli Pervin Baydar, 'Kızımla bir saat önceden sınav merkezine geldik. Daha öncede bazı öğrenciler geç kalmıştı. Bizde erkenden geldik. Huzurluyuz. Dakika uygulaması doğru bir karar. Zaten biz ne yapacağımızı biliyoruz. Bu sene İnegöl'de olması daha iyi oldu. Başarılar diliyoruz' dedi.

Özcan Bayrakç isimli veli ise 'Kızım sınava giriyor. İçerde çocuğumuz ter döküyor dışarıda da biz ter döküyoruz. Zor bir süreç. Gençlerin üzerinde de büyük bir yük var. İnşallah başarılı olurlar. Dakika konusu doğru bir karar. Öğrencilerin ve ailelerin tedbir alması gerekiyor. Geç kalan çocuğun kapıdan dönmesi çok üzücü ama daha önceden açıklanmış sonuçta. Başarılar dileriz' dedi.

ÖSYM İnegöl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat'da, 'LYS'yi ilk defa İnegöl'de yapıyoruz. İnegöl'deki adayların sayısı kalabalık olduğu için İnegöl'de yapılıyor. 10-11 ve 17-18 Haziran tarihlerinde sınavlar yapılacak. 5 sınav merkezinde yapılıyor. Bu sınava 2 bin 838 kişi sınava giriyor. Herhangi bir sıkıntı olmadı. öğrencilere başarılar dileriz' dedi.

Bursa\'da Lys Maratonuna Son Dakikada Yetiştiler
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Lys Maratonuna Son Dakikada Yetiştiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement