'Bursa'da Yaz' Ödüllendirdi - Son Dakika
Güncel

'Bursa'da Yaz' Ödüllendirdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliği ile gerçekleştirdiği 'Bursa'da Zaman Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın 'Yaz' kategorisi ödülleri sahiplerini buldu.

26.09.2017 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliği ile gerçekleştirilen 'Bursa'da Zaman Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın 'Yaz' kategorisi ödüllerini törenle sahiplerini buldu. Yarışmada, 'Kültürpark ve Çocuk' adlı fotoğrafıyla Özgür Konur 1., 'Eller' adlı fotoğrafıyla Caner Başer 2. ve 'Konser' isimli fotoğrafıyla da Mustafa Serdar Taşkın 3.'lük ödülünü kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

'Bursa'da Zaman Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın 'Yaz' kategorisinin ödülleri, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Tekstil ve Sanayi Müzesi'nde gerçekleştirilen törende, ödül kazanan fotoğraf tutkunlarına verildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdulkadir Karlık'ın katılımıyla yapılan törende, birincilik ödülü, 'Kültürpark ve Çocuk' adlı fotoğrafla Özgür Konur'un oldu. Caner Başer'in 'Eller' adlı fotoğrafıyla ikincilik ve Mustafa Serdar Taşkın'ın da 'Konser' isimli fotoğrafı ile üçüncülük ödüllerini aldığı yarışmada Adnan Dönmez, Berna İkiz ve Yılmaz Dinçer de fotoğraflarıyla mansiyon ödülü aldı.

Bursa'nın 4 mevsimi

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdulkadir Karlık, Bursa'nın ve Büyükşehir Belediyesi'nin sanata ve sanatçıya değer verdiğini söyleyerek, "Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin BUFSAD ile gerçekleştirdiği 'Bursa'da Zaman' fotoğraf yarışması, Bursa'nın tarihi, doğal ve kültürel değerlerini, şehir-insan-mekan ve doğa ilişkisini fotoğraf sanatıyla belgelemek üzere yola çıktı. Bursa'da kış, bahar, yaz ve güz olmak üzere 4 kategoriden oluşan yarışmamızda amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçıları dört mevsimin şehrimize yansımalarını ölümsüzleştiriyorlar" diye konuştu.

Başkanvekili Karlık, Bursa'nın, beyaz örtüsüyle kışı, erguvan rengiyle baharı, çınarların gölgesinde yazı ve sonbaharından çekilmiş fotoğraflarının kayda geçerek tarihe not düşüldüğünü de sözlerine ekledi.

Yoğun katılım

Yarışmaya Bursa'nın yanı sıra farklı kentlerden fotoğrafçıların da yoğun katılımının olduğunu söyleyen Başkanvekili Karlık, "Alanında uzman jüri tarafından değerlendirilen yarışmamıza Bursa'da yaşayanların yanında Türkiye'nin diğer illerinden de katılım sağlanması, Bursa'nın farklı gözlere neler ifade ettiğini de gözler önüne seriyor. Yarışmamızın bu yılki yaz kategorisine 144 fotoğrafçı 503 fotoğrafla katıldı. Yarışmada 26 fotoğraf ise sergilemeye değer görüldü" dedi.

Karlık'ın konuşmasının ardından yarışmada dereceye giren fotoğraf sanatçılarına plaketleri ve ödülleri verildi, günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. Sanatseverler, sergideki eserleri ilgiyle inceledi.
Yarışmada, fotoğraf sanatçıları İzzet Keribar, Ahmet Çetintaş, Egemen Ergin ve Osman Önder ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Saffet Yılmaz'dan oluşan seçici kurul, 5 aşamalı bir değerlendirme sonucunda dereceye giren fotoğrafları belirledi. Yarışma sonucu dereceye girenlerden birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve mansiyon ödüllerine de 500'er TL para ödülü verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bursa'da Yaz' Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement