Büyük Anadolu'dan 'Sağlık Seminerleri' - Son Dakika
Güncel

Büyük Anadolu'dan 'Sağlık Seminerleri'

Büyük Anadolu\'dan \'Sağlık Seminerleri\'

Hospital Park Group Samsun Büyük Anadolu Hastanelerinin belirli periyotlar halinde düzenlediği ve alanında uzman doktorların konuşmacı olarak katıldığı sağlık seminerleri devam ediyor.

01.10.2013 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hospital Park Group Samsun Büyük Anadolu Hastanelerinin belirli periyotlar halinde düzenlediği ve alanında uzman doktorların konuşmacı olarak katıldığı sağlık seminerleri devam ediyor.

Hospital Park Group Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından düzenlenen sağlık seminerleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta yapılan seminerler Vezirköprü ilçesi Atatürk İş Merkezi Düğün Salonu'nda ve Amasya'nın Suluova İlçesi Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Murat Kalemli tarafından verildi. Opr. Dr. Murat Kalemli seminerlerde "Kadın hastalıklarında kanser tanısı ve tedavi yöntemleri" hakkında katılımcılara önemi bilgiler verdi.

Seminerlerin açılış konuşmasını yapan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, "Hastane olarak düzenli bir şekilde, farklı farklı branştaki doktorlarımızın konuşma yaptığı seminerlerimize bir yenisini daha ekledik. Samsun ve çevre il ve ilçelerde düzenlediğimiz sağlık seminerleri ile doktorları, çevre sakinleri ile buluşturuyoruz. Daha samimi ve güven ortamında seminerlere katılanlar hem bilgi sahibi oluyor hem de sormak istedikleri sorular olursa birinci ağızdan direkt doktorlarla sohbet imkanı buluyorlar. Seminerlerimiz değişik yer ve doktorlarla gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Katılımcılara sağlık, sıhhat ve mutlu bir yaşam diliyorum" dedi.

Son yıllarda kanser tedavisinde önemli gelişmeler kaydedilmesine rağmen hastanın erken tanı ile tedavisine başlamasının çok önemli olduğunu dile getiren Opr. Dr. Murat Kalemli seminerde yaptığı konuşmasında şu bilgilere yer verdi: "Hastalık başlamadan önce kansere dönüşebilecek hücrelerin saptanması erken tanı ve tedaviden daha önemlidir. Kanser sıklığının ve kansere bağlı ölümlerin azaltılması açısından en temel noktayı oluşturmaktadır. Kadın genital sistem kanserlerinin azaltılması ve erken tanısı açısından izlenmesi gereken yollara ilgili olarak sizlere bilgiler vereceğim. Öncelikli olarak Kadınlarda kanser oluşturabilecek hastalıklara bir göz atalım. Rahim ağzı kanseri; en sık rastlanan kadın genital sistem kanseri iken, smear testi ile kanser öncesi hücrelerin saptanabilmesi veya kanserin tanısının erken konulabilmesi sonucunda buna bağlı ölümler yüzde 40 azalma göstermiştir. Rahim kanseri: Rahim kanseri doğum kanalında görülen en sık kanser tipidir. Adet dışı kanamaları olan ve adet kanaması fazla olan hastaların doktor kontrolüne gitmesi, ultrasonografi ve gerekirse biyopsi yaptırması önerilir. Yumurtalık Kanseri: Yumurtalık kanseri genellikle geç dönemde belirti verdiği için erken tanı daha da önem kazanmaktadır. Risk gruplarına baktığımız zaman genetik eğilim bulunan yani ailede yumurtalık, meme, rahim veya barsak kanseri bulunanlar, hiç çocuk doğurmama, daha önce meme, barsak veya rahim kanserine yakalananlarda baş gösterebilir. Ailevi yumurtalık kanseri olan hastalarda 35 yaşından sonra yumurtalıklar alınabilir. Eğer hasta yumurtalıklarının alınmasını istemiyorsa daha sık aralıklarla vajinal ultrason ve gerekirse kan tetkiki ile takibi yapılabilir. Meme Kanseri: Bu kanser türü kadınlarda en sık görülen kanser tipidir. Bununla ilgili olarak da 20 yaşından itibaren her yıl kendi kendine meme muayenesi yapılması, 20-29 yaşları arasında 3 yılda bir doktor muayenesi yapılması, 40 yaşından sonra da her yıl muayene ve 1-2 yılda bir mamografi yapılması gerekmektedir. Bu saydıklarımız kanser türlerinden bir kaçıdır. Her insan kendi kendinin doktorudur derler fakat, kendinizde normalin dışında bir durum fark ettiğiniz anda mutlaka bir uzman doktora görünün ve tedavinize erkenden başlayın. Sizlere sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum."

Seminerler, katılımcılar ile Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Murat Kalemli arasında soru-cevap şeklinde sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyük Anadolu'dan 'Sağlık Seminerleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement