Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Artvin'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

10.11.2017 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Piyade Binbaşı Hüseyin Onur Korkut yaptı.

Korkut, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletini yok etmek isteyen düşmanlara karşı ölüm kalım mücadelesi başlatan ve bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıran bir lider olduğunu söyledi.

Atatürk'ün her türlü imkansızlığa, aydınlar arasındaki fikir ayrılıklarına rağmen üstün ikna kabiliyetiyle milli birliği temin ederek toplumu bir ideal etrafında topladığını vurgulayan Korkut, sadece Kurtuluş Savaşı'nda değil, Trablusgarp, Çanakkale gibi birçok cephede görev alıp sergilediği büyük başarılarla askeri dehasını ortaya koyduğunu kaydetti.

Öğrenciler tarafından oratoryonun sahnelendiği, şiir ve şarkıların seslendirildiği program, "Ata'nın İzinden" temasıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ile sona erdi.

Programa, Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkan Vekili Zafer Yerli, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Erdoğan Terzi, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement