Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı, Darende, Battalgazi, Arapgir ve Arguvan ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı

30.08.2013 19:23

30 Ağustos Zafer Bayramı, Malatya'nın Darende, Battalgazi, Arapgir ve Arguvan ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Darende Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törende Kaymakam Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli ve Belediye Başkanı İsa Özkan tarafından Atatürk büstüne çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan Jandarma Kıdemli Başçavuş Nadir Ceylan, 91 yıl önce kazanılan zaferin, esaret altında bulunan diğer milletlere de ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Büyük zaferle, Türk milletinin asla esir edilemeyeceği ve semaları süsleyen Türk bayrağının göklerden indirilemeyeceğinin bütün dünyaya ilan edildiğini dile getiren Ceylan, "Bu zafer, namusumuzu ve mukaddes değerimizi düşman saldırısından kurtarmakla kalmamış, aynı zamanda esaret altında bulunan diğer milletlere de ilham kaynağı olmuştur" diye konuştu.

Ceylan, Türk milletine eşsiz bir vatan bırakan şehitleri ve gazileri rahmet ve saygıyla andığını belirtti.

İlçedeki kurum amirleri, askerler, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş yöneticilerinin de katıldığı törenden sonra Kaymakam Kuş, makamında tebrikleri kabul etti.

Battalgazi

Battalgazi ilçesindeki tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Tuncay Yıldızturan, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Törene, Kaymakam Asalet Karabulut, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ahmet Eren, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Arapgir

Arapgir Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'nda yapılan tören, çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tören sonunda yaz spor okulu öğrencileri arasında düzenlenen futbol ve tenis turnuvasında başarılı olanlara kupa ve madalya verildi.

Törene, Kaymakam Ercan Turan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Değerli, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Cumhuriyet Savcısı Ali Öztürk, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Arguvan

Arguvan'daki törende, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törene, Kaymakam Zafer Oktay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özcan Durmaz, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Oktay, daha sonra, makamında görüştüğü bazı şehit ailelerine ve gazilere altın hediye etti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement