Büyükşehir Ms Hastalığına Dikkat Çekti - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Ms Hastalığına Dikkat Çekti

Büyükşehir Ms Hastalığına Dikkat Çekti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği MS farkındalık etkinliğinde hastalığın belirtileri de anlatıldı.

05.12.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği MS farkındalık etkinliğinde hastalığın belirtileri de anlatıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında kiMSe Bilmez adı altında MS Farkındalık Programı düzenlendi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal, Kocaeli Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Efendi ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte MS hastalığı hakkında genel bilgiler veren Kocaeli Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Efendi, "Toplumumuzda kabaca 10 kişiden biri engelli, insanların 20 ile 40 yaşları arasında en çok engelli bırakan ve neden başladığı ve nasıl başladığı bilinmeyen bir hastalık MS. Bir sabah uyanıyorsunuz gözünüz net görmüyor, bacağınız tutmuyor, bu tür bir şikayetiniz olursa zaman kaybetmeden bir nöroloji doktoruna başvurun. Kocaeli'de kayıtlı bin MS hastamız var" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık ise, "Katılımınızla bize iç huzuru verdiniz. Bu gün önemli bir gün fakat bir türlü bu günü kutluyoruz diyemediğimiz bir gün. Aslında fiziksel engelli mi engelli? Yoksa gönlünü sevgiye kapatan mı engelli? Engellileri hayatın içinde tutmalıyız" ifadesini kullandı.

Programda birçok etkinlik yer aldı. Berk Yayman yönetiminde Down ve Otizmli çocuklardan oluşan Engelli Ritim Grubu'ndan Mert Çıtır piyano dinletisi, ardından Ritim Grubu caz ve darbuka konseri verdi. Ardından Avni Akyol Özel Eğitim sınıfı folklor gösterisi sundu. Dinleti ve gösteriler izleyicilerden bol bol alkış aldı.

Program boyunca işitme engelli vatandaşlar için işaret dili ile çevirme yapıldı. Program sonrasında katılımcılar için hazırlanan ikramlar ile glutensiz ürünlerin yer aldığı kokteyl ile program sona erdi. Etkinlikte MS'liyi anlamak için "3 dakikalığına MS'li gibi olun" simülatörü, MS farkındalık CD ve tanıtım kitabı, MS farkındalık rozet ve broşürü dağıtıldı. Palyaço, balon dağıtımı ile yüz boyama etkinlikleri düzenlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Ms Hastalığına Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement