Çağlar Çabuk'un Yumuşak Güç Kitabı Profil'den Çıktı - Son Dakika
Güncel

Çağlar Çabuk'un Yumuşak Güç Kitabı Profil'den Çıktı

Çağlar Çabuk\'un Yumuşak Güç Kitabı Profil\'den Çıktı

Çağlar Çabuk'un Profil Kitap tarafından yayına hazırlanan yeni kitabı Yumuşak Güç, mart ayının ilk haftasından itibaren raflarda yer alacak.

08.03.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

En çok sesi çıkan, en güçlü olan mıdır?

Çağlar Çabuk'un Profil Kitap tarafından yayına hazırlanan yeni kitabı Yumuşak Güç, mart ayının ilk haftasından itibaren raflarda yer alacak. Çağlar Çabuk kitapta, politik bir terim olan Yumuşak Güç'ü kullanarak, insan ilişkilerinde 'Kaya gibi güçlü, su gibi berrak, ateş gibi sıcak, pamuk gibi yumuşak' olabilmenin yöntemlerini, Paşa Dede'nin öyküleri eşliğinde okuyucuya aktarıyor.

Sıfıra Sıfır Elde Var Mobing, Koçluk ve 4. Boyut, Kapı ve Zaman kitaplarının yazarı Çağlar Çabuk'un dördüncü kitabı Yumuşak Güç, mart ayından itibaren kitap raflarındaki yerini aldı.

Profil Kitap'tan çıkan Yumuşak Güç'te, mobing uzmanı ve eğitmen Çağlar Çabuk, insan ilişkilerinde 'Kaya gibi güçlü, su gibi berrak, ateş gibi sıcak, pamuk gibi yumuşak' olabilmenin yöntemlerini, Paşa Dede'nin öyküleri eşliğinde okuyucuya aktarıyor. Çabuk, kitapta yaşamın her alanında Yumuşak Güç kullanımının ilkelerini, danışmanlık deneyimlerinden süzülen çarpıcı örneklerle anlatıyor. Okuyucusunu öğrendiklerini anında uygulamaya davet eden yazar, politik bir terim olan Yumuşak Güç'ü sadece bu alana hapsetmenin haksızlık olduğunu vurgulayarak, onu günlük yaşama uyarlıyor ve şu soruları soruyor:

"Çok sert bir saldırıya uğradığınızda, taş dolu varili mi, yoksa içinde pamuk dolu olan bir çuvalı mı seçersiniz?, Ya siz haksızsanız?, En kötü olasılık ne olabilir? İçimizdeki şeytanın sesini nasıl susturabiliriz?"

Çağlar Çabuk, bu kitabı neden yazdığını şöyle anlatıyor: "Yumuşak Güç'ü keşfetmeyi, öncelikle çarptığım duvarlara, hiddetimi kontrol etmekte güçlük yaşadığım zamanlardaki tepkilerimin doğurduğu yıpratıcı sonuçlara borçluyum. Bu kitapla da okurlara, başkalarıyla ilişkilerini farklı bir düzeyde kurabileceklerini hatırlatıp, önce kendileriyle empati kurmaya çalışmalarını öneriyorum. Zira, kendimizle barışmayı başaramadıkça, diğer insanlarla barışık olmamız çok güç. Mutlu olmak için, dışımızdaki etkenleri değiştirmemiz kolay değil. O halde, ilk iş 'kendimizi güçlendirmek'. Yumuşak Güç felsefesi bunu sağlayabilir."

Kitapta iş yaşamından, evden, sokaktan örnekler veren Çabuk, politika alanında da Başbakan Erdoğan ve Paul Auster arasında geçen olumsuz diyalogun Yumuşak Güç kullanılsaydı, nasıl çözümlenebileceğini de anlatıyor.

Kapak tasarımını Sadık Pala'nın, iç çizimlerini Ada Tuncer'in gerçekleştirdiği kitabın ilk imza günü, 9 Mart Pazar günü CNR Kitap Fuarı'nda Profil Kitap'ın standında gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çağlar Çabuk'un Yumuşak Güç Kitabı Profil'den Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement