Çaldıran'da Araçlar Otogara Alınınca Trafik Sorunu Çözüldü - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'da Araçlar Otogara Alınınca Trafik Sorunu Çözüldü

Çaldıran\'da Araçlar Otogara Alınınca Trafik Sorunu Çözüldü

Van'ın Çaldıran ilçesinde araçların caddelerde park etmesi nedeniyle sürekli tıkanan trafik, belediye ekiplerinin yoğun mesaisiyle çözüme kavuştu.

10.07.2012 11:35

Van'ın Çaldıran ilçesinde araçların caddelerde park etmesi nedeniyle sürekli tıkanan trafik, belediye ekiplerinin yoğun mesaisiyle çözüme kavuştu.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, ilçe esnafı ile yaptığı toplantılarda otogarın kullanılmasının şehrin trafiğine yapacağı olumlu etkileri sürekli gündeme getirdiğini anlattı. Araçların otogara alınmaması halinde belediye ekiplerinin yasal işlem başlatacağını belirten Yıldırım, 'Belediye olarak şehir merkezinde park eden araçların otogara alınması konusunu esnafımızla yaptığımız her toplantıda dile getirdik. Doğrusu esnaftan hep olumlu tepkiler aldık. Araçların çoğu bu toplantılar neticesinde otogarı kullanmaya başladı. Fakat şu an bütün araçlar otogarı kullanmıyor. Biz de toplantılarda da dile getirdiğimiz gibi yasalarla bize verilen yetkiler çerçevesinde şehir merkezinde park etmiş minibüs ve otobüslere ceza kesmek suretiyle bütün araçlar otogarı kullanıncaya kadar pes etmeyeceğiz.Uluslararası transit yol şehrimizin merkezinden geçmektedir. Zaten gün içinde yoğun bir trafik hareketliliği yaşayan ilçem merkezinde bir de şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve köy minibüsleri yol üzerinde park etmesi sonucu sıkışan trafik halkımız için tam bir işkenceye dönüşüyor. Bir yangın olduğunda veya acil bir hasta olduğunda itfaiye araçları, ambulanslar trafikte sıkışıp kalıyor. Bunun önüne geçmek için yolcu taşımacılığı yapan tüm araçları otogara almak için çalışma başlattık ve çalışmalarımız olumlu sonuç verdi" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran'da Araçlar Otogara Alınınca Trafik Sorunu Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement