Camiler ve Din Görevliler Haftası Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Camiler ve Din Görevliler Haftası Kutlanıyor

Camiler ve Din Görevliler Haftası Kutlanıyor

Yalova'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı.

02.10.2012 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı. Programda yürüme engelli Fikriye Ayvacı'ya Yalova Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce bir akülü engelli arabası hediye edildi.

Bu yıl bütün yurtta "Camiler ve Engelliler" teması ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Yalova'da da bir program düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi konferans salonundaki programı görme engelli İbrahim Altuntaş'ın Kur'an tilaveti ile başladı. Program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile devam etti. Ardından söz alan Yalova Müftüsü Hıdır Bayrak, "Camilerimiz halkımız açısından büyük bir mana ifade eder. Camiler birleştirici, buluşturucudur. Mescitlerimiz bir araya geldiğimiz yerlerdir. Camiler aynı anda eğitim yerleridir de. Biz bilmediklerimizi camilerimizde öğreniriz. Halkımız camilerine verdiği önemi yurdumuzun en güzel yerlerine camiler yaparak göstermiştir. Yine halkımız din görevlilerimize de her zaman değer vermiş onlara saygı göstermiştir" dedi.

Engellilerin camilere daha rahat gelebilmeleri için camilerde düzenlemeler yapılmaya başlamasının sevindirici olduğunun altını çizen Bayrak, "Dinimiz engellilere büyük önem vermiştir. Biz de engelli kardeşlerimizin camilere gelmesini istiyoruz. Onların mescitlere rahatça gelip gitmelerini sağlayabilmek adına camilerde yeni düzenlemeler yapılıyor. Engelli asansörleri, engelli rampalarının sayısı camilerimizde hızla artıyor. Bu da son derece sevindirici bir durum" diye konuştu.

Ardından Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil bir konferans verdi. Sifil konuşmasında günümüzde engelli olmanın bir kategori olduğu eleştirisini getirerek, "Diyanetçe hazırlanan duygusal metin çok da içime sinmedi. Çünkü toplumun bir kesiminin engelli veya özürlü olarak kategorize edilmesini hoş karşılamıyorum. Onlara merhamet ve şefkat duymamız gerekirken, onları unutmuş ve onlara değer vermemiz gerektiğini hatırlıyoruz. Bizim algımızda engelli ve özürlü diye bir şey yok. Kuran'ı Kerim'de, körlerden, sağırlardan ve lal olanlardan söz ediliyor. Fakat bunlar bizim bugün anladığımız şekilden farklı bir şekilde yer alıyor. Özür kelimesi farklı bir anlamda kullanılıyor. Bu modern dünyanın getirdiği bir şey, insanlara dış görünüşleri, etiketleri veya maddi durumları ile değer verip ona göre muamele eden anlayış, ayrıştırıcı bir kategori unsuru haline geliyor. Oysa bunlar insanların zafi değerleri veya değersizlikleri değildir. Bunun için cenabı hak bu özellikleri ile hiçbir insana farklı değer aksettirmiyor. Allah sizin dış görünüşünüze bakmaz. Allah katında engelli, engelsiz ayrımı yoktur. Mallarınıza, ekonomik derecenize bakmaz. Kalplerinize ve değerlerinize bakar. Allah nezdinde önemli olan budur" dedi.

Samanlı köyünde cami yapımı için yer bağışlayan Mağfiret Can'a da bir teşekkür plaketi verildi. Törene katılanlara Kur'an-ı Kerim dağıtıldı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Camiler ve Din Görevliler Haftası Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement