Niğde'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Toplantısı

Niğde Müftüsü Gürpınar, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla toplantı düzenledi.

13.10.2014 18:46  Güncelleme: 18:50

Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın kentte çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Gürpınar, İl Müftülüğünde düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın temasının "Cami ve Gençlik" olarak belirlediğini ifade etti.

"Geç kalma, genç gel sloganı" ile gençlerin camilere ilgisini artırmak amacıyla konferans ve çeşitli faaliyetler organize edeceklerini belirten Gürpınar, "Kadınlara yönelik konferanslar da düzenleyeceğiz. 'Açık kapı' adı altında öğrencilerimizin tarihi cami, hastane, resmi kurumlar, esnaf ve organize sanayi bölgelerini ziyaret etmeleri sağlanacak. Hatim ve mevlid programları yapılacak" dedi.

Gürpınar, şehirde restorasyonu ve inşaat çalışmaları devam eden camiler bulunduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Valimiz Necmeddin Kılıç, bu konuya özel ilgi göstermektedir. Afife Hanım, Sıralı ve Kığılı Camisi'nin restorasyonları devam etmektedir. Sungur Bey Camisi'nin restorasyon çalışmasının projelendirme sorunu devam ediyor. Niğde'nin göz bebeği olan tarihi eser camimize gerekli ilginin gösterilmesini bekliyoruz. Yatılı hafızlık erkek Kur'an kursumuzun inşaatı devam ediyor. Buranın önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete girmesini bekliyoruz. Ayrıca hafta içinde, 110 kişilik yatılı hafızlık kız Kur'an kursumuzun temelini atacağız."

Gürpınar, herkesi hafta dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinliklere katılmaya davet etti. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Niğde'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement