Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası

Çanakkale Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü Nedeniyle Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal Mesaj Yayınladı.

17.03.2011 18:40

Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal mesaj yayınladı.

Kaymakam Güldibi, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin tarihin akışını değiştiren, hür yaşamak hakkına canı ve kanı ile ulaşan bir milletin kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

18 Martta kutlanan zaferin tarihin o güne kadar görmediği muhteşem bir başarı hikayesi olduğunu anlatan Güldibi, "Bu zafer, Mustafa Kemal Atatürk Önderliğindeki askerlerimizin, dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesidir. Çanakkale Savaşları, yüce halkımızın zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu bir savaştır. Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. yıl dönümünde kahraman şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum" görüşüne yer verdi.

Milletvekili Ali Oksal ise, 18 Mart tarihini "kanla yazılan ve canla kazanılan bir zafer günü" olarak nitelendirerek, şunları kaydetti:

"Bugün, Çanakkale'de yaşamını yitiren, 250 binin üzerindeki şehidimizi anıyoruz. Çanakkale Zaferi, vatan sevgisinin düşman zincirlerini kırıp parçaladığı, bir yiğitlik ve özgürlük destanıdır. Ölüme, tüm ruhlarıyla meydan okuyanların vatanı için gözünü kırpmayanların, sarp kayalar gibi işgale karşı duranların destanıdır. Bu büyük zaferi bizlere armağan eden Yüce Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan topraklarını canları pahasına müdafaa eden kahraman şehitlerimizi, minnet ve şükran duygusuyla anıyorum."

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement