Çankırı Yerin 150 Metre Altında Oyun Oynadılar - Son Dakika
Güncel

Çankırı Yerin 150 Metre Altında Oyun Oynadılar

Çankırı Yerin 150 metre altında oyun oynadılarYerin 150 metre altında oyun oynadılarÇankırı Belediyesi tarafından organize edilen "Çocuk Oyunları Şenliği" Ankara ve Çankırı'dan çocukların katılımıyla yerin 150 metre altında bulunan 5 bin yıllık Çankırı Tuz Mağarası'nda gerçekleştirildi.

29.09.2018 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Yerin 150 metre altında oyun oynadılarYerin 150 metre altında oyun oynadılar

Çankırı Belediyesi tarafından organize edilen "Çocuk Oyunları Şenliği" Ankara ve Çankırı'dan çocukların katılımıyla yerin 150 metre altında bulunan 5 bin yıllık Çankırı Tuz Mağarası'nda gerçekleştirildi.

Programa Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Çağlar, veliler ve çocuklar katıldı. Etkinlikle ilgili konuşan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Çağlar, sokak oyunları etkinliğinin Türkiye genelinde yapılacağını ve ilk olarak Çankırı'dan başlattıklarının belirterek, etkinliğe destek olan belediye yetkililerine teşekkür etti. Federasyon Başkanı Çağlar, etkinliğin yapıldığı mağaradan da çok etkilendiğini söyledi.

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz ise, "Günümüzde apartman duvarları arasında ve teknolojinin sosyal medya ağı arasında sıkışıp kalmış çocuklarımıza bir günlükte olsa eski sokak oyunlarımızı yaşatmak için Çankırı Belediyesi ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu olarak bu program düzenledik. Bunların gösterim yeri olarak da 5 bin yıldır dünyanın en eski maden ocaklarından birisi olan Çankırı Tuz Mağarası'nı seçtik. İnşallah kısa bir zaman içerisinde de mağarayı turizme açacağız" şeklinde konuştu.

Çocukların oynaması için güvenli alanların oluşturulması konusuna vurgu yapan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş da şunları söyledi: "Yerin 150 metre altında böyle bir etkinlik yapmak çok güzel. Sokak oyunları adına gerçekleştirilen bu faaliyet gerçekten çok anlamlı. Bizim zamanımızda ki oyunlar bugün çocuklarımıza tanıtılıyor. Ama tabi belediye başkanımıza da özellikle iş düşüyor. Çocuklarımıza sokakta güvenli bir oyun alanı oluşturmak. Katılımcılara teşekkür ediyorum."

Yapılan konuşmalar sonrasında etkinliğe katılan çocuklar ve veliler yerin 150 metre altında seksek, yumurta taşıma, halat çekme, mendil kapmaca ve çuval yarışı olmak üzere birçok oyun oynadı.

Çankırı Yerin 150 Metre Altında Oyun Oynadılar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı Yerin 150 Metre Altında Oyun Oynadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement