Cappadox 2018 Çağdaş Sanat Programı'ndan 4 Sanatçı Ve Sanatçı Grubu! - Son Dakika
Güncel

Cappadox 2018 Çağdaş Sanat Programı'ndan 4 Sanatçı Ve Sanatçı Grubu!

Cappadox 2018 Çağdaş Sanat Programı'nda ses ve ışık enstalasyonlarından performanslara, heykel yerleştirmelerinden video çalışmalarına uzanan, bağlama duyarlı ve mekana özel projeler yer alıyor.

17.04.2018 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Davetli sanatçılar "Sessizlik" in farklı yorumlarına ve metaforik anlamlarına yanıt arayacaklar. Sanatçıların işleri, Kapadokya'da görünmez kılınmış tarihlerin, ezilenlerin ve çatışmaların sessizliğini, ve sessizliğe kulak vermenin sunduğu farkındalığı ele alıyor.

Festivali, Kapadokyalılarla ve bölgeyle iç içe geçirmeyi hedefleyen Cappadox Çağdaş Sanat Programı, her yıl Kapadokya'nın farklı ilçe ve vadilerine yoğunlaşıyor. Bu yıl, Cappadox Çağdaş Sanat Programı'nın merkezi olarak Uçhisar ve Ürgüp arasında bulunan Ortahisar kasabası ve Balkanderesi Vadisi seçildi. Tarihi 1000 yıl öncesine dayanan kasaba, adını bölgenin en büyük peri bacası olan ve manzaraya hakim Ortahisar Kalesi'nden alıyor. Balkanderesi Vadisi ile bilinen Ortahisar, doğal soğutma ve koruma sağlayan ve depo olarak kullanılan birçok derin mağarası nedeniyle Orta Anadolu'nun narenciye ve patates deposu olarak kabul ediliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cappadox 2018 Çağdaş Sanat Programı'ndan 4 Sanatçı Ve Sanatçı Grubu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement