Çarşamba’ya Muhteşem Tesis Dev Tesise İlk Harç Arınç Ve Dündar’dan - Son Dakika
Güncel

Çarşamba’ya Muhteşem Tesis Dev Tesise İlk Harç Arınç Ve Dündar’dan

Osmangazi Belediyesi Tarafından Projelendirilen Çarşamba Pazar Alanı Ve Yeraltı Katlı Otoparkı'nın Temeli Törenle Atıldı.

25.05.2011 23:44

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkarken bir yandan da modern tesislerle kentin çehresini değiştiren Osmangazi Belediyesi, modern yaşamın gereklerine yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Bursa'nın en modern tesisi olmaya aday Çarşamba Pazar Alanı ve Yeraltı Katlı Otoparkı'nın inşaatı düzenlenen törenle başladı.

Arınç'tan Dündar'a Övgü

Çırpan Mahallesi Merinos Parkı içinde inşa edilecek pazar alanı ve katlı otoparkın temel atma törenine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada yaptığı konuşmada, Osmangazi Belediyesi tarafından ortaya konulan çok başarılı işlerden birinin temel atma törenine katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Osmangazi'nin nüfusu en yoğun olan merkezlerinden birisi olduğunu, neredeyse kişi başına bir otomobil düşen kentte bu tür yatırımlarsın insanların yaşam standartlarının gelişmesi ve rahat yaşam olanaklarına sahip olabilmeleri için elzem olduğunu anlatan Arınç, "Osmangazi'ye böylesine duyarlı, dinamik ve başarılı olan başkanımız çok yakıştı" dedi.

Yüklenici Firma İle Pazarlık

Osmangazi Belediyesi yayınları olan Hisar Dergisi ve İcraat Günlüğü'nü de çok beğendiğini dile getiren Arınç, "Orada yapılacak hizmetler gün gün yer alıyor. Vatandaşlarımız yapılan ve yapılacak hizmetleri takip edebiliyor. Belediye Başkanı Mustafa Dündar daha önünde 3 yıl olmasına rağmen hayatı kolaylaştıran birçok yatırımı ve hizmeti halkımızın kullanımına sunduğunu görüyoruz.

Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar'ı hem bu hem de bundan sonra yapacağı hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. En kısa sürede temelini attığımız bu tesisi inşallah beraber hizmete açarız" diye konuştu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşmasının sonunda yüklenici firma yetkilisi ile pazarlık yaparak inşaat süresini 8 aydan 6 aya düşürdü. Arınç, "Para bizden iş sizden" dedi.

Gelecek Nesillere Hizmet

Osmangazi Belediye Başkanı Başkan Mustafa Dündar da, "Tarihi kültürel mirasa sahip çıkarken bir yandan da Osmangazi'yi modern bir şehre dönüştürmek için çalışmalarımıza ara vermeden sürdürüyoruz" dedi. Pazar alanlarından, otoparklara, yeşil alan çalışmalarından, spor merkezlerine, sağlık projelerinden, yaşam merkezlerine kadar birçok alanda önemli çalışmalar yürüttüklerine değinen Başkan Dündar "Osmangazi Belediyesi olarak kentimize vizyon projeler kazandırıyor, bugüne yatırım yaparken gelecek nesiller için çalışıyoruz" dedi.

Toplam Yatırım 40 Milyon Tl

Selimiye İntizam Yeraltı Katlı Otoparkı ve Yaşam Alanı ile Uluyol Bölge Katlı Otoparkı'nın açılışının önümüzdeki hafta yapılacağına dikkati çeken Dündar, bugüne kadar Bursa'da 3 bin olan otopark kapasitesine bin 200 araçlık kapasite daha eklediklerini vurguladı. "Çarşamba Pazar Alanı ve Yeraltı Katlı Otoparkı 8 Milyon 500 bin TL'ye, ilçemize kazandıracağımız tüm otoparklar ise 40 milyon TL'ye mal olacak.

Bizler bu hizmetleri halkımızın refah düzeyini arttırmak ve Bursa'ya yakışır yatırımlarla kentimizde hizmet çıtasını yükseltmek için çalışıyoruz" dedi. Osmangazi Belediyesi halk oyunları ekibinin renk kattığı törene Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, Ak Parti Bursa Milletvekili Adaylarından Hüseyin Şahin, Tülin Erkal Kara, Bedrettin Yıldırım, Ali Ömeroğlu ile başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bursa'da Bir Eşi Daha Yok

Çırpan Mahallesi Merinos Parkı içinde inşa edilecek Çarşamba Pazar Alanı ve Yer Altı Katlı Otoparkı, toplam 23 bin 335 metrekarelik alanı üzerine kurulacak. Yer altında 4 otopark alanı, zeminde ise 7 bin 642 metrekare taban alanına sahip pazar yeri inşa edilecek. Pazar alanının üzeri konstrüksiyonla örtülecek. Pazar alanında balıkçılar için ayrı bir bölüm yer alacak ve bu bölümde diğer pazarlardan farklı olarak soğutmalı tezgahlar kullanılacak.

Ayrıca balıkçılar bölümünün üstü cam ile kaplanarak pazarın aydınlık ve ferah olması sağlanacak. Otoparkta iki panoramik asansör yer alacak. Tesiste 3 bin metrekarelik bir alan da sosyal yaşam alanı olarak kullanılacak. Dinlenme alanları ve yeşil alanlardan oluşacak bu bölümde vatandaşların keyifli vakit geçirmelerine olanak sağlayacak süs havuzu ve oturma grupları yer alacak.

Görsel tasarımı ve kullanışlı yapısıyla kente vizyon kazandıracak Çarşamba Pazar Alanı ve Yer Altı Katlı Otoparkı alanında fark yaratacak örnek bir tesis olacak. Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Bursa'da bir örneği daha bulunmayan çok fonksiyonlu Çarşamba Pazar Alanı ve Yer Altı Katlı Otoparkı'nın 6 ay içinde tamamlanması ön görülüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çarşamba’ya Muhteşem Tesis Dev Tesise İlk Harç Arınç Ve Dündar’dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement