Castro 90'ıncı Doğum Gününde Obama'ya Çattı - Son Dakika
Dünya

Castro 90'ıncı Doğum Gününde Obama'ya Çattı

Castro 90\'ıncı Doğum Gününde Obama\'ya Çattı

90'ıncı doğum günü nedeniyle mektup yayınlayan Fidel Castro, Hiroşima'da ölen atom bombası kurbanları için özür dilemeyen Obama'ya sert sözlerle yüklendi.

14.08.2016 13:31  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro, 90'ıncı doğum gününün kutlandığı etkinlikler kapsamında sahnelenen bir çocuk tiyatrosunu izledi. Castro, doğum günü dolayısıyla kaleme aldığı mektubunda ise ABD Başkanı Barack Obama'yı sert dille eleştirdi.

DOSTLARI EŞLİK ETTİ

Fidel Castro, başkent Havana'da bulunan ve Küba'nın en büyük tiyatrosu olan Karl Marx Tiyatrosu'ndaki etkinlikte, kardeşi ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun arasında oturdu.

MEKTUBUNDA OBAMA'YI ELEŞTİRDİ

19 Nisan'daki Küba Komünist Partisi Kongresi'nden beri halkın içine karışmayan Fidel Castro, 90'ıncı doğumgünü dolayısıyla kaleme aldığı mektubunda ise ABD Başkanı Barack Obama'yı eleştirdi.

KÜBALILARA TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU

Devlet televizyonunda yayımlanan mektupta Castro, doğum gününü kutlayan Kübalılara teşekkürlerini sundu.

Castro, "Parti üyeleri ve ilgili kuruluşlarla düşüncelerimi paylaşmam için bana güç veren, son günlerde aldığım saygı, selam ve övgüler için en derin şükranlarımı sunmak istiyorum" ifadesini kullandı.

OBAMA'YA 'ÖZÜR' TEPKİSİ

Mektubunda, Obama'nın mayıs ayında Japonya'ya düzenlediği ziyaret sırasında Hiroşima'da öldürülen yüz binlerce insan için özür dilememesini eleştiren Castro, "Bu sebeple barışı koruma ihtiyacına çekiçle vurmalısınız. Böylece hiçbir gücün milyonlarca insanı öldürme hakkı olmayacak" ifadesini kullandı.

"KALP KRİZİ GEÇİRTEBİLECEK ŞURUP"

Castro, Obama'nın mart ayında Küba'ya ziyaretinin ardından resmi Granma gazetesinde yayınlanan makalesinde, ABD Başkanı'nın uzlaşıyla ilgili yorumlarını, "Kübalılara kalp krizi geçirtebilecek bir şurup gibi" sözleriyle değerlendirmişti. Bin 500 kelimeden oluşan makalesinde, Domuzlar Körfezi Çıkarması'nı hatırlatan Castro, Küba'nın, "imparatorluğun" herhangi bir hediyesine ihtiyacı olmadığını yazmıştı.

ABD Başkanı Obama, Küba ziyaretinde Havana'da tarihi tiyatro binasında yaptığı konuşmasının başında "Buraya Soğuk Savaş'ın Amerika kıtasındaki son kalıntılarını gömmeye geldim" diyerek, Küba halkına dostluk eli uzattıklarını söylemişti.

YÖNETİMİ KARDEŞİNE DEVRETTİ

Sağlık sorunları nedeniyle yönetimi 2006'da kardeşi Raul Castro'ya devreden Fidel Castro, 50 yıl önce iktidara getirdiği Küba Komünist Partisi Kongresi'nde yaptığı veda konuşmasında, hayatımın sonlarına yaklaştığını ifade ederek, partililerden fikirlerini yaşatmaya devam etmelerini istemişti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Castro 90'ıncı Doğum Gününde Obama'ya Çattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement