Çay'da Yöresel Kıyafetler İlgi Görüyor - Son Dakika
Güncel

Çay'da Yöresel Kıyafetler İlgi Görüyor

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde yeni açılan yöresel kıyafetlerin sergilendiği dikimevi ilçe halkı tarafından büyük ilgi görüyor.

27.03.2016 14:07

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde yeni açılan yöresel kıyafetlerin sergilendiği dikimevi ilçe halkı tarafından büyük ilgi görüyor.

Tarihi Taşhan yanına açılan dikimevi, ilçe merkez ile köy ve beldelerde nişan ve düğünlerde bayanların giydiği yöresel kıyafet dükkanında el emeği göz nuru kıyafetler hem sergiliyor hem satışı yapılıyor.

İşyeri sahibi Ayşe Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır yöresel düğün kıyafetleri diktiğini söyledi.

İşyerini açmadan önce evinde bir makine ile bu işe başladığını ve 25 yıl boyunca hizmet verdiğini belirten Karataş, "KOSGEP'in sağlamış olduğu eğitim desteği ile sınavlarda başarı sağlayıp belgemi aldım" dedi.

KOSGEP'in hibe desteği ile aldığı son teknoloji bilgisayarlı beş adet makine ile yöresel kıyafet dikimi ve satışının yapıldığı bu işyerini açtığını ifade eden Karataş, şöyle konuştu:

"Dikimevimizde ilçe merkez ile köy ve beldelerde bayanların nişan törenleri ve düğünlerde giydiği yöresel kıyafetler olan şip takım, kadife takımı dikimi yapıyoruz. Müşterilerimizin beğendiği renk ve model seçiminin ardından yöresel kıyafetleri 2 gün içerisinde hazırlayıp teslim ediyoruz. Yöresel kıyafetlerle birlikte işyerimizde pike ve çeyiz işi el becerilerimizi de sergiliyoruz. Yeni açmış olduğumuz işyerimizle istihdam alanı oluşturarak ekonomiye bir nebze olsun katkı sağladık."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çay'da Yöresel Kıyafetler İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement