Cbü Rektörü Prof. Dr. Pakdemirli: "Kısa Vadedeki Planlarımız Gerçekleşti" (Fotoğraflı - Son Dakika
Yerel

Cbü Rektörü Prof. Dr. Pakdemirli: "Kısa Vadedeki Planlarımız Gerçekleşti" (Fotoğraflı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof.Dr.Mehmet Pakdemirli, göreve başladığı günden bu yana 13 ay geçtiğini, bu dönemde belirlediği kısa vadeli planlarını gerçekleştirdiğini bildirdi.

11.01.2012 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, göreve başladığı günden bu yana 13 ay geçtiğini, bu dönemde belirlediği kısa vadeli planlarını gerçekleştirdiğini bildirdi.

Pakdemirli, Rektörlük Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında 13 aylık dönemde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Rektör Pakdemirli, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Sanat Tarihi bölümlerinin açılmasıyla ilgili işlemlerin tamamlandığını ve 2012 yılında bu bölümlere ilk defa öğrenci alınacağını söyledi.

CBÜ'de bu üç lisans bölümünün yanı sıra 11 tane de ön lisans bölümü açılacağını ifade eden Pakdemirli, Alaşehir Meslek Yüksek Okulu'nda Organik Tarım, Gördes MYO'da Maliye, Kula MYO'da Halkla İlişkiler, Ahmetli MYO'da İnsan Kaynakları Yönetimi, Akhisar MYO'da Makine (Örgün Öğretim) ile Bilgisayar (Örgün Öğretim) bölümünün açılacağını bildirdi.

Pakdemirli, ayrıca Turgutlu MYO'da Kaynak Teknolojisi, Yapı Yalıtım Teknolojisi ile Geleneksel El Sanatları (İkinci Öğretim) ve Salihli MYO'da Özel Güvenlik ve Koruma ile Emlak ve Emlak Yönetimi bölümlerinin açılacağını söyledi.

Pakdemirli, bilimsel stratejik planı yapabilmek için altyapısını güçlendirmekte olan üniversiteye 359 akademik kadro ataması gerçekleştirdiklerini, öğrencilerden alınan kayıt, belge, diploma ücreti gibi ek ücretleri kaldırdıklarını belirtti.

Uluslararası ilişkilere önem verdiklerini dile getiren Pakdemirli, hedeflerinin bilimsel çalışmaları teşvik etmek ve artırmak olduğunu dile getirdi.

Pakdemirli, eğitim kalitesini ve çeşitliliğini artıracaklarını, hizmet kalitesini yükselteceklerini yatırımlara devam edeceklerini ifade etti.

Üniversiteyi 2012 yılı sonuna kadar Bologna kriterlerine tam uyumlu hale getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Pakdemirli, 32 bin 789'u ulaşan öğrenci sayısı ile CBÜ'nün her alanda bir hareketlilik içinde olduğunu ifade etti.

Pakdemirli, "13 aylık sürede kısa vadedeki planlarımız yüzde yüz gerçekleşti"

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cbü Rektörü Prof. Dr. Pakdemirli: 'Kısa Vadedeki Planlarımız Gerçekleşti' (Fotoğraflı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement