Celal Bayar, "Milli Mücadele'den Çankaya'ya" Konferansıyla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Celal Bayar, "Milli Mücadele'den Çankaya'ya" Konferansıyla Anıldı

Celal Bayar, "Milli Mücadele\'den Çankaya\'ya" Konferansıyla Anıldı

3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, geniş bir katılımla gerçekleşen “Milli Mücadele’den Çankaya’ya” konferansıyla anıldı.

25.03.2014 09:59

3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, geniş bir katılımla gerçekleşen "Milli Mücadele'den Çankaya'ya" konferansıyla anıldı.

"3.Cumhurbaşkanı Celal Bayar - Milli Mücadele'den Çankaya'ya" konulu konferans Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın açılış konuşmasıyla başlayan konferansa Demokrat Parti (DP) GİK Üyesi Samet Ocakoğlu ve bağımsız İzmir Milletvekili Erdal Kalkan DP İzmir İl Başkanı Erdoğan Karaoğlu ve Galip Çetin konuşmacı olarak katıldı. Etkinlik öncesi Başkan Tartan'ın ev sahipliğinde kokteyl gerçekleştirildi.

DP misyonunun önde gelen isimlerinden olan Samet Ocakoğlu, konferansta yaptığı sunumunda; "3. Cumhurbaşkanımız Celal Bayar şahsiyeti huzurunda bir ihtiram duruşu olan Milli Mücadele'den Çankaya'ya etkinliğini gerçekleştirebilmekten huzur duyuyorum. Bir yanda seçim atmosferi içerisindeki ülkede, adeta illüzyonlar ardında saklanmış pek çok gerçeğin su yüzüne vurmasıyla toplumsal travmalar yaşandığı bu günlerde fikri beraberliğim ötesinde şahsen de tanıştığım ve yakınında bulunduğum merhum Celal Bayar adına bir etkinlik düzenleme fikrimin ne kadar isabetli bir düşünce olduğunu görmekten ayrıca memnunum. Etkinliği kucaklayan ve değerli kadrosuyla teknik ve fiziki destek veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Bey'e kamuoyun huzurunda teşekkür etmeyi bir sorumluluk olarak görüyorum" dedi.

3.Cumhurbaşkanı Celal Bayar - Milli Mücadele'den Çankaya'ya konferansı gibi önemli bir etkinlikte tarihe not düştüklerini kaydeden Ocakoğlu, "Merhum Cumhurbaşkanımız Celal Bayar'ı anlatırken yüreğimizdeki umut ve müdafaa duygusunun, iddianın kaynağına da indik. Bu işimizde de zorluklar oldu. Travmalarım oldu. Ama madem ki rahmete dönüşebilmişlerdir bize bunları yaşamamız gerekirdi demek düşmektedir. Merhum Cumhurbaşkanı, Demokrat Partinin kurucu genel başkanı, çok partili hayatın mimarı Celal Bayar, şahsiyetini yad ettiğimiz bu etkinliğin hayır ve bereketi ülkemizin ve insanlarımızın olsun temenni ederim. Hiç şüphe yok ki maruz kaldığımız bütün negatif aktivitelerin tüketiciliğine rağmen elimizde kalanlar mücadele gücümüzün ve dik duruşumuzun sebebidir. Hep söylüyorum; ortada bir hak vardır ve bu hakkın hukuku mutlaka verilmelidir" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Celal Bayar, 'Milli Mücadele'den Çankaya'ya' Konferansıyla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement