Çeltikte Yüksek Verim Bekleniyor - Son Dakika
Yerel

Çeltikte Yüksek Verim Bekleniyor

S.S Edirne Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Başkanı Ahmet Erken, bu yıl çeltikte yüksek verim beklediklerini bildirdi.

07.08.2015 10:59

S.S Edirne Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Başkanı Ahmet Erken, bu yıl çeltikte yüksek verim beklediklerini bildirdi.

Erken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çeltik ihtiyacının büyük bir bölümünün Edirne ve ilçelerinden karşılandığını söyledi.

Edirne'de şu anda 89 kalkınma ve sulama kooperatifinin olduğunu aktaran Erken, şunları kaydetti:

"Edirne'deki çeltiğin sulamasının yüzde 95'ini kooperatifler olarak yapıyoruz biz yapıyoruz. Bu yıl yaşadığımız sel felaketlerinin izlerini sildik. Şu anda çeltiklerin durumu çok güzel, yabancı otlardan temizlenmiş, gübresi atılmış, havaların iyi gitmesinden dolayı çok güzel bir ürün yelpazesi oluşuyor. Hasat döneminde de havaların güzel gitmesiyle iyi bir hasat elde edebiliriz diye düşünüyoruz. Çeltikte bu yıl yüksek verim bekliyoruz. Geçen yıl bilindiği gibi çeltik arazilerinin ekimi zor şartlarda yapıldı. Mevsimsel olarak da kötü bir yıl yaşadık. Bugüne kadar mevsim koşulları çeltiğin yetişmesine uygun seyrediyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çeltikte Yüksek Verim Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement