Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi" Açıldı - Son Dakika
Güncel

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi" Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin topluma kazandırılmasını için kurulan "Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi"nin tanıtımı yapıldı.

07.02.2018 13:44

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin topluma kazandırılmasını için kurulan "Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi"nin tanıtımı yapıldı.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Engelsiz Yaşam Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu tür merkezlerin vereceği eğitimin, eğitime katılamayacak durumda olan engelli vatandaşların toplumla entegrasyonunu sağlanması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediyesinin önderliğinde gerçekleştirilen bu eğitim merkezinin de engelli vatandaşların toplumla bütünleşmesine katkı sağlayacağını aktaran Aksoy, "Bu eğitim merkezinin engellilerimize çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Engelleri toplumun ayrılmaz bir parçası haline getirmek ve toplumla birlikte bir noktada beraber olmak adına önemli bir fırsatı bizlere sunmuş olacak. Merkezin engelli arkadaşlarımız için hayırlı olmasını diliyor, merkezin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da bu tür merkezleri önemsediklerini belirterek, engelli vatandaşlara bu tür merkezlerle hizmet verdiklerini kaydetti.

Merkezde, engelli vatandaşların engellerinin ortadan kalkması noktasında çalışmalar gerçekleştirileceğini kaydeden Karaosmanoğlu, "Engelli kardeşlerimiz bizim hayatımızın bir parçası. Hepimizin az ve ya çok engelleri vardır. Önemli olan gönlümüz umut dolu olsun. Azimli ve kararlı olduğumuz sürece dünyada hiçbir engel kalmaz. Bütün engelli kardeşlerimiz mutlaka eğitimle, çalışarak, inanarak kendi kendine yetebilir hale gelebilir. Yerel yönetimlerinde bu noktada destek olması gerekiyor. Bunun için biz engelli kardeşlerimizi ailemiz olarak görüyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, merkezde bulunan el sanatları, müzik ve seramik atölyelerini gezdi.

Merkezde eğitim gören engelliler, yaptıkları işlemeli Türk bayrağı ve "Dualarımız Mehmetçik ile yüreğimiz Afrin'de" yazılı ahşap tepsiyle fotoğraf çektirdi.

"Engelsiz Yaşam Merkezi"

Pilot bölge olarak seçilen İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçelerinde kurulan merkezlerde, zihinsel engelli vatandaşlar için çeşitli hizmetler veriliyor.

Proje kapsamında, 17-35 yaş aralığındaki zihinsel engelli bireylerin mesleki becerilerinin artırılması, bağımsız yaşam becerileri kazandırılabilmesi, toplumsal katılımlarının arttırılması amacıyla özel eğitim programları uygulanıyor.

Bahçecilik, el sanatları, müzik, seramik, yiyecek içecek hizmetleri verilen merkezde, sosyal aktivite ve beceri geliştirmenin yanı sıra yöresel halk oyunları eğitimi de düzenleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement