Çetin Pireci'den Çıplak Göz - Son Dakika
Güncel

Çetin Pireci'den Çıplak Göz

Çetin Pireci\'den Çıplak Göz

Bakış açılarımız hayatımıza ne kadar hakim ya da bizi ne kadar yönlendiriyor, yönetiyor?

04.06.2012 14:24

Çetin Pireci

Naked Eye/ Çıplak Göz

15 Haziran – 30 Haziran 2012

Kendimizi bildiğimiz andan itibaren, ileriki yıllarda oluşacak bakış açımızın temelleri rolmodeller aracılığıyla yakın çevremiz tarafından bilinçaltımıza kazınır. Görsel ve eğitsel bu bombardımanın ardından ilk gençlik yıllarımızda değer algılarımız gittikçe pekişir ve bunları kırmak yıllar geçtikçe güçleşir. Ender durumlarda birey kişisel çabalarıyla bu tabuları bir kenara atabilir. Farklı platformlardan bakabilen bireyin etik yapısı ve değeri, kalıplara sıkışmış olan bireylerinkine tamamen zıttır.

Önemli olan bakılana ne şekilde bakıldığı ve nasıl algılandığıdır. Bakanla bakılan arasındaki bu ilişkide bakış açısı önemlidir. Görme, yıllar boyunca öğrenilen bir olgudur. Bu taraflı bakışı kaldırmak için yapılacak pek bir şey yoktur. Çünkü o benimsenmiştir ve farklı görmesi neredeyse imkansızdır.

Çetin Pireci 1983 yılına Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Ana Sanat Dalı'ndan mezun olmuştur. 1987'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik-Cam Ana Sanat Dalı'nda Yüksek lisansını tamamlamıştır.

Çetin Pireci'nin ''Naked Eye/ Çıplak Göz '' isimli solo sergisi 15 Haziran 2012 Cuma saat 18.00 itibariyle Galeri Espas'ta sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi Pazar hariç hergün 11.00 – 19.00 saatleri arasında Galeri Espas'ta izlenebilir.

Açılış

Yer : Galeri ESPAS

Tarih : 15.06.2012, Cuma, 18.00

Hüsrev Gerede Cd. Fırın Sk. No:4/1 34365 Teşvikiye/ İstanbul

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çetin Pireci'den Çıplak Göz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement