CHP'den Örtülü Ödenek Teklifi - Son Dakika
Güncel

CHP'den Örtülü Ödenek Teklifi

CHP\'den Örtülü Ödenek Teklifi

CHP'li Hurşit Güneş, örtülü ödenek bütçesinin kullanım miktarını düzenleyen binde beşlik limitin olağan dönemler için yüksek bir oran olduğunu söyledi.

22.11.2012 13:08  Güncelleme: 13:10

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, örtülü ödenek bütçesinin kullanım miktarını düzenleyen binde beşlik limitin olağan dönemler için yüksek bir oran olduğunu belirterek, olağan dönemler için kullanılacak söz konusu bütçenin genel bütçe başlangıç ödenekleri toplamının binde birine kadar kullanılabilir kılınması için kanun teklifi verdi.

Güneş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin hazırladığı kanun teklifi hakkında bilgi verdi.

Teklif yasadaki "örtülü ödenek" ile ilgili madde de değişiklik öngörüyor. Teklif ile yasadaki, "İlgili yılda bu amaçla tahsis edilen ödenekler toplamı, genel bütçe başlangıç ödenekleri toplamının binde beşini geçemez" cümlesi, "İlgili yılda bu amaçla tahsis edilen ödenekler toplamı, genel bütçe başlangıç ödenekleri toplamının binde birine kadar, Anayasa'nın 104. maddesinde yer alan olağanüstü yönetim usullerinde ise binde beşine kadar kullanılabilir" şeklinde değiştiriliyor.

Teklifin gerekçesinde örtülü ödenek bütçesinin kullanım miktarını düzenleyen binde beşlik limitin olağan dönemler için yüksek bir oran olduğu belirtilerek, "Olağan dönemler için kullanılacak Örtülü Ödenek Bütçesi'nin, genel bütçe başlangıç ödenekleri toplamının binde birine kadar kullanılabilir kılınması; yasanın amaç kısmında belirlenen hedeflere ulaşmayı, kaynakların gerekli ve ivedi konular için kullanılmasını sağlayacaktır" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den Örtülü Ödenek Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement