CHP Eski Genel Sekreteri Sav'dan Kurultay'a Eleştiri - Son Dakika
Politika

CHP Eski Genel Sekreteri Sav'dan Kurultay'a Eleştiri

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, "Gerekli imza toplanmadığı halde toplanmış gibi yapanlar, CHP tarihi karşısında boyunları daima eğik gezeceklerdir" dedi.

26.02.2012 17:37

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, "Gerekli imza toplanmadığı halde toplanmış gibi yapanlar, CHP tarihi karşısında boyunları daima eğik gezeceklerdir" dedi.

CHP'de Olağanüstü Kurultay toplanması için imza veren bazı delegeler, Ulus'taki Atalay Oteli'nde bir araya geldi. Eski CHP Genel Sekreteri Sav toplantıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bundan sonraki sürece yönelik bir soru üzerine Sav, "Gerekli imza toplanmadığı halde toplanmış gibi yapanlar, CHP tarihi karşısında boyunları daima eğik gezeceklerdir. Yaptıklarının hukuksuz olduğunu bilerek çocuklarına ileride ne diyeceklerinin hesabını düşüneceklerdir" karşılığını verdi.

Sav, "Hukuki bir süreç olacak mı?" şeklindeki bir başka soruya ise "Olabilir" diye cevap verdi. Baykal ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Sav, "Sayın Baykal ile ne yüzyüze konuştum ne de telefonla konuştum. Hem Sayın Baykal'a hem de bana yakın arkadaşlar, zaman içinde birbirleriyle görüştüler. Bu evrede kimin hangi düşüncede olduğunu hepimiz biliyoruz" şeklinde cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Seçimli kurultay istiyorsanız, onu da yaparız" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Sav,"Sayın Kılıçdaroğlu'nun şimdiye kadarki sözlerine ve davranışlarına baktığımızda, bunu biraz şaka olarak alıyorum. İmzalar toplanmadan önce bununla ilgili bilgiler basında yaygınlaştı. 'İmzalar toplansın, hemen kurultayı toplarım' diyen Sayın Kılıçdaroğlu idi. Bunu gerçekleştirmeyen bir anlayış, bugün söylediği sözü gerçekleştireceği konusunda ben de bir güvence yok"

dedi.

CHP'nin bugünkü kurultayında yaşananları değerlendiren Sav, kurultayı izleyenlerin parti adına üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Bugün CHP tarihinde yaşanmaması gereken bir kesitini yaşadık" diye konuştu.

Sav, bir milletvekilinin düşüncesini Başkanlık Divanı'na anlatacak zemin bulamadığını vurgulayarak bunun parti tarihinde hiçbir dönemde yaşanmadığını kaydederek, kurultayda CHP'ye yakışmayacak olayların yaşandığını dile getirdi. Aldığı bilgiye göre 583 imza toplanabildiğini iddia eden Sav, "Sayın Genel Başkanın salona gecikmesi bile, bu imzaların tamamlanamadığının kanıtıdır" ifadesini kullandı. Sav şunları dedi:

"CHP'de ayak oyunları ile 'ben yaptım oldu' mantığı ile kısa bir süre içinde hedefinize vardığınızı sanırsınız. Geçmişte bunun örnekleri yaşanmıştır ama zaman gelir o silahı kullananlar, tıpkı Bumerang gibi o silah tarafından vurulurlar. Bugün, 583 imzaya rağmen Divan Başkanı'nın açıklamasını izledim. '948 kişi imzaladı' diyor, ne yazık ki bu arkadaşımız CHP'de belirli bir süre Genel Sekreterlik, kısa bir süre bakanlık yapmış bir arkadaşımızdır ve şimdi de partinin bir milletvekilidir. Bu tür noktalarda

görev yapanların asgari hukuk kurallarını uygulamaları, onu özümseyerek davranmaları gerekir. Bugün ondan da yoksun olunduğunu ekrandan hayretle ve ibretle izledim. Bir milletvekilinin kendi partisinin kurultayında Divan'a önerge bile veremeyecek duruma sokulması, kürsünün etrafını kuşatmış insanların o milletvekilini karga tulumba uzaklaştırmaları, ikinci kez salona girişini engellemeye çalışmaları, CHP'de yaşanmaması gereken bir olaydır."

Sav, yükselen tansiyonu düşürmenin görevinin genel başkanların olduğuna dikkat çekerek, "Bugün kürsüde tansiyonu düşürmeye kalkan değil tansiyonu körükleyen bir genel başkan gördüm" dedi.

Önder Sav'ın konuşmasının sonunda salondakiler "Örgüt seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan attı. Konuşması sırasında bazı partililerin de "İmza hırsızı Kılıçdaroğlu" şeklinde sloganı atmak istemeleri üzerine Sav, buna engel oldu.

Toplantıya Sav'ın yanı sıra Berhan Şimşek, Hakkı Süha Okay, Şahin Mengü, İsa Gök gibi isimler de katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Eski Genel Sekreteri Sav'dan Kurultay'a Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement