"Cumhuriyet Tarihinin En Önemli Seçimini Yaşayacağız" - Son Dakika
Politika

"Cumhuriyet Tarihinin En Önemli Seçimini Yaşayacağız"

"Cumhuriyet Tarihinin En Önemli Seçimini Yaşayacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, "90 yıllık Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimini yaşayacağız. Mart ayındaki seçim sadece bir seçim değil." dedi.

13.12.2013 23:55  Güncelleme: 00:05

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "90 yıllık Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimini yaşayacağız. Mart ayındaki seçim sadece bir seçim değil, Atatürk'ün bize bıraktığı bu mirası çocuklarımıza bırakma konusunda hesap vereceğimiz bir seçimdir" dedi.

Partisinin Bakırköy İlçe Teşkilatı'nca, Ataköy'deki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen üye katılım töreninde konuşan Akkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'dan selam getirdiğini belirterek, Cumhuriyet tarihinde her taşın altında CHP'nin alın teri olduğunu söyledi.

Akkaya, demokrasi ve özgürlüklerin bedel ödenerek kazanıldığını vurgulayarak, "Bunu yaşayarak biliyoruz, bunu görmek için Afyon'a, Çanakkale'ye, İzmir'e, Conk Bayırı'na gitmek gerektiğini biliyoruz. Biz Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Yunus'un, Mevlana'nın, Pir Sultan Abdal'ın hırkasını giyenlerdeniz. Uzak Asya'dan 'Bu memleket bizim' diyen Nazım'ın sesiyiz. Deniz'in, Hüseyin'in, Yunus'un gençlik ateşiyiz. Biz Bahriye Üçok'un, Turan Dursun'un aydınlık yüzüyüz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İnönü'nün devrimci kişiliğiyiz, biz Cumhuriyet Halk Parti'liyiz" şeklinde konuştu.

Şu an 90 yıllık koca çınara yeni fidanların katıldığını belirten Akkaya,  "Partiye üye olmak, sadece kağıt üzerinde olmamalı. Örgütlü olmak gerekiyor. Örgütçü olmak, partinin, ilin, ilçenin aldığı kararlara sahip çıkarak olunur. Örgütlü olmak, ona önderlik edenlerle omuz omuza mücadele edilerek yapılır" ifadelerini kullandı.

Akkaya, mart ayında yapılacak yerel seçimlere işaret ederek, "90 yıllık Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimini yaşayacağız. Mart ayındaki seçim sadece bir seçim değil, Atatürk'ün bize bıraktığı bu mirası çocuklarımıza bırakma konusunda hesap vereceğimiz bir seçimdir. Onun için hepimize ihtiyaç var" diye konuştu.

Törende, partiye yeni katılan üyelere rozetlerinin takılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Cumhuriyet Tarihinin En Önemli Seçimini Yaşayacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement