CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarıbal Üreticilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarıbal Üreticilerle Buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, İnegöl ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi.

11.11.2018 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, İnegöl ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi.

CHP İlçe Başkanı Necmi Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle Kulaca Mahallesi'nde bulunan Şeker Pancarı Toplama Merkezini ziyaret eden Sarıbal, üreticileri dinledi.

Sarıbal, görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, sezonda Susurluk Şeker Fabrikası'ndaki pancar alımına ilişkin bazı sorunların yaşandığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Bu bölgede ekilen pancarlar tonaj olarak fazla değil. Fabrikada bir yenileme var, teknolojide ve dijital sistemde yenileme var. Bir hafta geç başladılar. O düzenlemeler yapılıyor ve randevu sistemi değişti. 48 saat olan randevu sistemi, 8 saate kadar düştü. Buradaki bu yoğunluğun aynısı, fabrikanın önünde de var. Gelen üretici orada 2-3 gün bekliyor." dedi.

Şeker pancarının önemine değinen Sarıbal, "İnsanımıza sağlıklı şeker yedirelim. Topraklarımızı canlı tutmak için şeker pancarını sürekli kılalım. Şeker pancarı aynı zamanda hayvan yemidir. Susurluk başta olmak üzere şeker fabrikaları tamamen çalışmalıdır ve bu şeker pancarı bir an önce yerinden kaldırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarıbal Üreticilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement