CHP'li Ayhan: "Savcılar ÖSYM Bilgisayarlarını Detaylı İncelemeli" - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ayhan: "Savcılar ÖSYM Bilgisayarlarını Detaylı İncelemeli"

CHP\'li Ayhan: "Savcılar ÖSYM Bilgisayarlarını Detaylı İncelemeli"

YGS'deki şifre iddialarını TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, "Savcılar bu konuyu ciddi inceleyecekse ÖSYM bilgisayarlarından detaylı inceleme yapmalı.

04.04.2011 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YGS'deki şifre iddialarını TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, "Savcılar bu konuyu ciddi inceleyecekse ÖSYM bilgisayarlarından detaylı inceleme yapmalı, zorluk dereceli sınıflandırma, hangi okullardan ya da hangi dershanelerden gelen öğrencilere ne şekilde dağıtılmış konusunu da araştırmalıdırlar" dedi YGS'deki şifre iddialarını TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, "Savcılar bu konuyu ciddi inceleyecekse ÖSYM bilgisayarlarından detaylı inceleme yapmalı, zorluk dereceli sınıflandırma, hangi okullardan ya da hangi dershanelerden gelen öğrencilere ne şekilde dağıtılmış konusunu da araştırmalıdırlar" dedi.

Yazılı açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, ÖSYM Başkanı'nın açıklamalarını eleştirerek, şöyle dedi:

"ÖSYM Başkanı, 'Her öğrenci için ayrı soru kitapçığı hazırladık' dedi. Ayrı soru kitapçığı hazırlamak demek her öğrenci için ayrı cevap anahtarı da hazırlamak demektir. Buna göre 1 milyon 700 bin adette cevap anahtarı hazırlanmış demektir."

Her öğrenciye ayrı soru kitapçığı hazırlamanın soruların zorluk derecesini ayarlama konusunda eşitsizlik yaratacağına dikkat çeken Ayhan, şöyle dedi:

"Bazı öğrenciler zorluk derecesi fazla olan sorularla baştan zaman kaybedecekleri için daha sonra telaş ve panik içinde başarı oranlarını düşüreceklerdir.

Teknik açıdan her öğrenciye ayrı soru kitapçığı ve cevap anahtarı oluşturmak çok uzun süre alacaktır. Pratik olarak bilgisayar ortamında bile çok zaman alır.

Şifreleri bilen öğrenciler için soru kitapçığının değişik olması bir şeyi değiştirmez. Şifreleri bildiği için ilkokul mezunu düzeyinde bile olsa kolayca yanıtları verir.

Bir bilgisayar programı ile kız ve erkek öğrencileri ayrı sınıflarda toplayan zihniyetin şifreleri de adrese teslim vermemesinin bir garantisi var mıdır?

Savcılıklar bu konuyu ciddi inceleyecekse ÖSYM bilgisayarlarından detaylı inceleme yapmalı, zorluk dereceli sınıflandırma hangi okullardan ya da hangi dershanelerden gelen öğrencilere ne şekilde dağıtılmış konusunu da araştırmalıdırlar." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ayhan: 'Savcılar ÖSYM Bilgisayarlarını Detaylı İncelemeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement