CHP'li Kaleli, Ak Partili Komisyon Üyelerinden Destek İstedi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kaleli, Ak Partili Komisyon Üyelerinden Destek İstedi

CHP\'li Kaleli, Ak Partili Komisyon Üyelerinden Destek İstedi

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, hırsızlık ve rüşvetle suçlandıktan sonra görevlerinden istifa eden 4 bakanın yargılanması amacıyla AK Parti'lilere talepte bulundu.

25.12.2014 15:21  Güncelleme: 16:00

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, hırsızlık ve rüşvetle suçlandıktan sonra görevlerinden istifa eden 4 bakanın Yüce Divan'da yargılanması amacıyla yargı yolunun açık tutulması konusunda AK Parti'lilere talepte bulunarak,

"Bu kötü sınavdan Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının geçebilmesi için yargı yolunu açık tutmasını, Yüce Divan'a ilgili bakanların gönderilmesini talep ediyoruz. Bu hesap günü Yüce Divan'da görülmesini ve bu yolun, araştırma komisyonu önündeki engellerin kaldırılması için açık tutulmasını özenle ve hasseten AKP'li araştırma komisyonu üyelerinden bağımsız bir şekilde karar vermelerini talep ediyoruz" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, partisinin Diyarbakır genişletilmiş il toplantısına katıldı. CHP Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenleyen Kaleli, genel seçim öncesi partili ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiklerini anlattı. Kaleli, "CHP 2015 genel seçimlerden önce bir çok ilde gerek kendi mensubu üyeleriyle bir araya gelecek. Görevlendirilmiş arkadaşlar olarak CHP'nin seçim öncesi motivasyonunu sağlayacak, hem de Türkiye'deki gelişmelerden etkilenen tüm toplumun olumsuz gelişmeleri unutmamasını sağlayacak. Daha sonra ortak akılla, katılımcılıkla hazırlanan seçim bildirgemizi hem üyelerimizle, hem de STK temsilcileriyle paylaşacağız. CHP çok kısa bir süre içerisinde 2015 seçimlerine sağlam bir şekilde toplumun karşısına çıkacaktır" dedi.

"AKP, YARGI YOLUNU KAPATTI"

25 Aralık'ın Türkiye toplumunu rahatsız ettiğini belirten Kaleli, Türkiye'nin de yüzyılın soygunu ile karşı karşıya kaldığını söyledi. "Hırsızlık ve rüşvet" olayının Türkiye halklarına yapılan bir haksızlık olduğunu, bu haksızlığın karşısında susmanın da doğru bir davranış olmayacağını belirten Kaleli, "Bu yolsuzlukla ilgili araştırma komisyonun 9 AKP'li, 4 CHP'li, 1 MHP ve 1 HDP'li üyesiyle yapılan araştırmalar, soruşturmalar sonucunda; ne yazıkki sayısal üstünlüğe sahip olan AKP, siyasal üstünlüğünü yitirmesine rağmen 22 Aralık günü, 4 eski bakanla ilgili yapılması gereken Yüce Divan oylamasını ertelemek durumunda kalmıştır. Maalesef bunu topluma anlatmak yerine milli iradeye sığınarak, milli iradenin gücüyle aklanma yolunu tercih eden AKP, yargı yolunu da kapatmış ve kovuşturmaya bile gerek görülmeyen bu olay takipsizlikle sonuçlandırılmıştır. Maalesef yargılanmayı reddeden bir anlayış, araştırma komisyonunda da bir sürü bahanelerle, bu sorgulamayı topluma şefaf bir şekilde anlatmaktan da kaçınmış ve topluma kapalı bir şekilde sorgulama sürecini geciştirmiştir" diye konuştu.

"TOPLUMU MAKUL ŞÜPHELİ HALİNE GETİREN MAKBUL ŞÜPHELİLER"

Hırsızlık ve rüşvetle suçlanan bakanların 5 Ocak'ta hesap vereceğini söyleyen Kaleli, bu kötü sınavdan geçmesi için AK Parti'den yargı yolunu açmak için talepte bulunarak şöyle konuştu:

"17-25 aralık 2013'te ortaya çıkan hırsızlık ve rüşvetle mücadele haftası olarak toplumu uyarmayı ve bu kötü sınavdan AKP iktidarının geçebilmesi için yargı yolunu açık tutmasını, yüce divana ilgili bakanların gönderilmesini talep ediyoruz. Eğer gerçekten bakanlar kurulunun yüzde 20'sinin bu iddialar altında kalmasını istemiyorsa, Adalet ve Kalkınma Partisi bu hesabı halka vermek zorundadır. Biz Türkiye'nin temiz toplum olmadan, yolsuzluk ve rüşvet olaylarından arınmadan, toplumsal barışın da sağlanamayacağı inancındayız. Bu nedenle devleti ve hükümet organlarını kirleten, yasama ve yargıyı ayak bağı olarak gören, toplumun tüm kesimlerini neredeyse makul şüpheli haline getiren bu makbul şüphelilerin de yargı yolunu açık tutmasını talep ediyoruz. 5 Ocak 2015 hesap günüdür. Bu hesap günün Yüce Divan'da görülmesini ve bu yolun araştırma komisyonu önündeki engellerin kaldırılması için açık tutulmasını, özenle ve hasseten AKP araştırma komisyonu üyelerinden bağımsız bir şeiklde karar vermelerini talep ediyoruz."

"TÜRKİYE TOPLUMUNUN GÖZÜ ÖNÜNDE YANLIŞA GÖZ YUMULDU"

Rıza Zarab'a paralarının faiziyle geri iade edilmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, "Ayakkabı kutularında çıkan paralar malesef faiziyle iade edildi. Bunun toplumda tepkiyle karşılanması gerekir. Böyle olay herhangi bir kişinin başına gelmesi durumunda, bırakın faiziyle iade edilmesi, belki bu paraların geri alınması gerektiği gibi bunun uzantılarının üzerine gidilmesi gerekirdi. Ama malesef Türkiye toplumunun gözü önünde bir yanlışa göz yumuldu. Toplumun adalet duygusu zedelendi. Bu konudan üzüntü ve hicap duyuyoruz" şeklinde yanıtladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Kaleli, Ak Partili Komisyon Üyelerinden Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement