CHP'li Tanrıkulu: İfade Özgürlüğü Nedeniyle AİHM'de Mahkum Edilen Tek Başbakan Recep Tayyip... - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu: İfade Özgürlüğü Nedeniyle AİHM'de Mahkum Edilen Tek Başbakan Recep Tayyip...

CHP\'li Tanrıkulu: İfade Özgürlüğü Nedeniyle AİHM\'de Mahkum Edilen Tek Başbakan Recep Tayyip...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "İfade özgürlüğü nedeniyle AİHM'de mahkum edilen tek siyasetçi ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

06.02.2014 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "İfade özgürlüğü nedeniyle AİHM'de mahkum edilen tek siyasetçi ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında AİHM'in Erbil Tuşalp kararına değinerek şöyle dedi:

"2005'te Birgün gazetesinde Erbil Tuşalp'in yazdığı iki makale var. Bir tanesinin başlığı istikrar, diğerinin başlığı ise geçmiş olsun. Bu yazılardan dolayı Başbakan kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle tazminat davası açıyor. Başbakan tazminat davası açmış. Başbakan, Erbil Tuşalp ve Birgün gazetesini 10 bin liraya tazminata mahkum ettirmiş. Erbil Tuşalp'de AİHM'e başvurmuş. AİHM 21 Şubat 2012 tarihinde Türkiye'yi ifade özgürlüğüne müdahale ettiğinden dolayı mahkum etmiş. Başbakan'ın aldığı tazminatların iadesine karar vermiş. Ve ifade özgürlüğüne müdahaleden dolayı da Türkiye'yi 5 bin Euro tazminata mahkum etmiş. Hazine bu parayı ödemiş.

Bu paralar ödendi mi, ödenmedi mi diye başvurdum. Adalet Bakanı bana yanıt verdi, bu Başbakan'ın "özel işleridir' dedi. Başbakan'ın haksız elde ettiği bir tazminat var. Başbakan aldığı tazminat kendisinden tahsil edildi mi? Başbakan'ın Hazineye ödetmek zorunda kaldığı 5 bin Euro bu parayı kendisi ödedi mi, ödemedi mi? Bir mahkeme kararı var. Avrupa ve Türkiye Cumhuriyetinin tarihinde ifade özgürlüğü nedeniyle AİHM'de mahkum edilen tek siyasetçi ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Eleştiriye tahammül etmemiştir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu: İfade Özgürlüğü Nedeniyle AİHM'de Mahkum Edilen Tek Başbakan Recep Tayyip... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement