Cıbıltepe'de yarıyıl tatili yoğunluğu - - Son Dakika
Güncel

Cıbıltepe'de yarıyıl tatili yoğunluğu -

Cıbıltepe\'de yarıyıl tatili yoğunluğu -

Türkiye'nin gözde kış turizm merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı.

26.01.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin gözde kış turizm merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı.

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle Türkiye'nin gözde kayak merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe'de yarıyıl tatilini fırsat bilen vatandaşlar kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Otel işletmecileri, yerli ve yabancı turistlere gündüz kayak keyfi sunarken, akşamları da yöresel yemeklerin olduğu, Kafkas halk oyunları, müzik ve eğlence programlarının yanı sıra meşaleli gece yürüyüşleri düzenleniyor.

Bölgedeki bir otelin genel müdürü Bülent Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinde yarıyıl tatili dolayısıyla otellerin yüzde 100 dolu olduğunu ifade ederek, kayak için her türlü ortamın elverişli olduğunu söyledi.

Kayak merkezine gelen yerli ve yabancı konukların memnun ayrılması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini vurgulayan Okay, "Misafirlerimizin rahat etmeleri, daha çok eğlenebilmesi için özellikle akşamları yöresel etkinlikler yapıyoruz, türkü ve eğlence geceleri düzenliyoruz. Sömestir tatili dolayısıyla çok büyük bir talep ve yoğunluk yaşanıyor. Bazı misafirimize yerimizin olmadığını üzülerek söylemek zorunda kaldık ancak biz nisan ayı ortalarına kadar yerli ve yabancı bütün kayak tutkunlarına kayak imkanı sunacağımızın sözünü şimdiden veriyoruz" dedi.

Cıbıltepe Kayak Merkezi pistler ve mekanik tesislerden sorumlu Kar-Sar-Tur- A.Ş. Genel Müdürü Sacit Özbey de şu anda pistlerde rahatlıkla kayak yapılabildiğini söyledi.

Bu yıl Türkiye'nin birçok kayak merkezinde kar olmamasından dolayı büyük sıkıntı yaşandığını belirten Özbey, "Pistlerimizde yaz çalışmasından dolayı kar az olsa da kayak imkanı sunuyoruz. Şu anda 1. etap, 2. etap ile karanlık dere bölgesinde bulunan toplam 9 pistten 7'si kar ezme makinesi ile bastırılarak kayak için ideal duruma getirildi. Bizler bir ekip olarak turizmin gelişmesi için Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve turizm yatırımcıları büyük özveri ve fedakarlıklarla çalışıyoruz. İnşallah kısa sürede bölgemiz istenilen düzeye gelecek" diye konuştu.

Bu arada, kayak merkezinde bulunan otellerin doluluk oranlarının yüzde 100 olduğu ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cıbıltepe'de yarıyıl tatili yoğunluğu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement